Nemanja Nerdović (MN press)
Nemanja Nerdović (MN press)

Nemanja Nedović, junak pobede PAO nad Olimpijakosom: Ne zaboravite, ja sam Srbin

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 13:56

"Volim da igram u atmosferi poput ove. Ona je za mene veliki motivator. Zaista uživam u duelima sa timovima sa mnogo emotivnih navijača. Svakako je mnogo bolje ovako, nego pred praznim stadionima", poručio je srpski internacionalac

Nije mogao Nemanja Nedović da poželi lepši debi u grčkom derbiju. Sa devet vezanih poena pokrenuo je Panatinaikos u veliki preokret protiv Olimpijakosa (81:76), utišavši Dvoranu mira i prijateljstva. I to posle nekoliko nedelja velike borbe sa zdravljem. Stisnuo je zube, a na kraju i pobednički pesnicu.

Izabrane vesti

"Svi su znali kakve sam probleme imao od početka sezone, pa sam zaista želeo da budem u najboljoj mogućoj kondiciji za ovaj meč, jer sam veoma dobro znao njegovu važnost i veoma sam srećan što sam odigrao dobro", rekao je Nedović za grčku Gazetu.

Nije posustajao ni kada je Olimpijakos sa plus 14 pretio da "potopi" PAO u pirejskoj luci.

"Nikad nisam prestao da verujem. U stvari, stalno sam to govorio saigračima. Kada smo se vratili, rekao sam im: Samo napred, i dalje verujemo, preokrenućemo. Iako smo imali loš period u tom trenutku, nikada nismo odustali. Osetili smo na kraju treće deonice da možemo da preokrenemo. Imali smo nekoliko sjajnih šuteva, ali zaista smo svojim trudom zaslužili da pobedimo."

Priznaje da je bilo teško na tajm-autima.

"Od tolike buke nismo mogli tačno da čujemo o čemu pričamo. Ono što je trener govorio je da ne prestanemo da verujemo u zonu i da možemo da se vratimo. Uradili smo sve kako treba, imali smo i sreće da smo pogodili nekoliko veoma teških šuteva. A kada sam izašao s pet faulova, Sent Ros koji je ušao, pogodio je najvažniju trojku i pomogao nam da pobedimo. Svi smo bili spremni za ovu utakmicu."

Kaže da se trudi da u sve mečeve ulazi sa istom filozofijom.

"Naravno, ovde je reč o velikom derbiju. I shvatio sam ono što sam vam ranije pomenuo, odnosno koliko je to važno za navijače. Kada su me poslednjih dana zaustavljali na ulici i svi su mi rekli: Samo pobedite ovaj meč."

Čini se da je PAO dobio psihološku injekciju koja mu je bila potrebna.

"Od sada sve zavisi od nas. Ako budemo bili pametni, gradićemo oko ove pobede. Rekao sam, sve je u našim rukama. Proslavimo ovu pobedu još malo, ali od utorka je zaboravljamo i razmišljamo samo o utakmici sa Zenitom koja je u četvrtak."

Svestan je da je ovo velika pobeda bez obzira što se sezona tek zahuktava, o čemu svedoči i slavlje navijača posle meča.

"Dobro znaju da su nam potrebni i da ih želimo pored sebe. A biće uz nas u sledećoj utakmici. Želeo bih da kažem da je i na ovom meču atmosfera bila odlična i zaista uživam da igram u takvim dvoranama. Ovo je u suštini bio moj prvi (grčki) derbi. Mislim da sam uradio dobar posao... "

Još kao igrač milanske Olimpije Nedovića je pokazao da mu prija igranje u Pireju.

"Volim da igram u atmosferi poput ove. Ne zaboravite, ja sam Srbin. I mi imamo sličan derbi, pa sam svestan takve atmosfere. Ona je za mene veliki motivator. Zaista uživam u duelima sa timovima sa mnogo emotivnih navijača. Svakako je mnogo bolje ovako nego pred praznim stadionima..."

Prošle godine nije Nemanja mogao da igra u SEF-u jer se povredio dva dana pre meča...

"Nažalost. I tada sam bio u odličnoj formi. Bio sam stvarno uznemiren. Ali, OK. Igrao sam sada..."

Sada se očekuje da PAO uzleti i u Evropu.

"Istina je da nismo u najboljoj mogućoj poziciji, ali ne smemo da zaboravimo da smo kod kuće odigrali samo tri utakmice (u Evroligi). Bilo je mnogo mečeva na gostovanjima i u stvari neke od njih smo mogli da dobijemo, recimo protiv Bajerna ili Baskonije. Ali od sada to moramo da vidimo kao dobru priliku da se vratimo jači. Nadam se i verujem da ćemo preokrenuti sliku i na utakmicama Evrolige", objasnio je srpski reprezentativac.


tagovi

Nemanja NedovićKK PanatinaikosKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara