Kris Pol (©AFP)
Kris Pol (©AFP)

Preokret: Kris Pol ipak odbio da igra za SAD, stigla ekspresna zamena

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 21:56

I dalje nedostaje još jedan centar

Kris Pol ipak neće igrati na predstojećim Olimpijskim igrama, potvrdio je košarkaški insajder Adrijan Vojnarovski!

Samo nekoliko sati pošto je u američkim medijima objavljeno da prekaljeni organizator igre planira da zaigra u Tokiju, najpoznatiji izvor informacija iz NBA lige tvrdi da je Pol ipak odbio poziv Grega Popoviča. Pol se i dalje nalazi u kovid protokolu, zbog čega definitivno propušta drugu utakmicu finala Zapada gde njegov Finiks vodi sa 1:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa.

Izabrane vesti

Četvrtak, 02.30: (1,35) Milvoki (14,0) Atlanta (3,70)

Podsetimo, na plejmejkeru je već potvrdu dao Demijan Lilard, na bekovskim pozicijama Džejms Harden i Bredli Bil, krila su Devin Buker, Džejson Tejtum i Kris Midlton koji je danas dao zeleno svetlo reprezentaciji, kao i Kevin Lav koji će na četvorci imati konkurenciju u Kevinu Durantu i Drejmondu Grinu, dok je Bem Adebajo zasad jedina petica na raspolaganju.

Isti izvor tvrdi da je Džru Holidej ubrzo pošto je Kris Pol odbio poziv dao potvrdu da će da igra. Plejmejkeru Milvoki Baksa biće to prvo učešće na velikom takmičenju sa reprezentacijom SAD koja će u Tokiju da brani zlata osvojena u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Riju 2016. godine. Holideju i saigraču iz Midltonu će ovo biti i prve Olimpijske igre u karijerama.

Od ranije je poznato da na Olimpijskim igrama neće nastupati Lebron Džejms, Stef Kari, Džimi Batler, Donovan Mičel i Entoni Dejvis, ali i takve izostanke Greg Popovič može komotno da nadomesti jer je izbor brutalan! Iz tima koji je pre dve godine na Mundobasketu u Kini totalno podbacio ostali su samo Kris Midlton i Džejson Tejtum. Među centrima tada su bili Mejson Plamli, Majls Tarner i Bruk Lopez.

Sjedinjene Američke Države će grupnu fazu u Tokiju igrati u grupi sa Francuskom, Iranom i pobednikom kvalifikacionog turnira iz kanadske Viktorije.



tagovi

Olimpijske igre 2021Kris Polkošarkaška reprezentacija SADDžru Holidej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara