Foto: Reuters
Foto: Reuters

Supermaks Dončić: Dalas spremio novi ugovor, Luki 207.000.000 dolara

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.08.21. | 00:48

Slovenac među Maveriksima još pet godina

Luka Dončić, košarkaš Dalasa, prihvatio je ponudu kluba da potpiše petogodišnji supermaks ugovor vredan 207.000.000 dolara, saznaje ESPN.

Slovenac koji je sa 22 godine već među zvezdama NBA lige, dva puta je biran za najbolji tim lige i stekao je pravo na takozvani supermaks, maksimalni dozvoljeni ugovor, a čelnici Dalasa nisu gubili vreme te su u ponedeljak stigli u Ljubljanu gde će Luka u utorak zvanično staviti paraf.

Izabrane vesti

"Danas mi se ostvaruje san. Košarka mi je dala toliko toga i odvela me na toliko neverovatnih mesta. Uzbuđen sam što ostajem u Dalasu kao deo Maveriksa i cenim podršku mojih navijača", rekao je Dončić.

Slovenac je pažnju široke javnosti privukao u dresu Reala koji je u sezoni 2017/18 kao MVP predvodio do evroligaške titule. Potom je, na draftu kao treći pik izabran od strane Atlante, ali je odmah prosleđen u Dalas u zamenu za Tre Janga i pravo prvog izbora u budućem draftu.

U sezoni 2018/19 proglašen je za najboljeg rukija, a u naredne dve sezone biran je u najbolji tim lige.

Zvezda Dalasa u NBA ligi postiže u proseku 25,7 poena, uz 8,4 skoka i 7,7 asistencija, a sjajne rezultate beležio je i na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju gde je Sloveniju predvodio do četvrtog mesta.

Ozvaničenjem nastavka saradnje, Dončić će se pridružiti odabranom društvu košarkaša sa ugovorima preko 200.000.000 dolara koje čine Janis Adetokunbo, Stef Kari, Rasel Vestbruk i Rudi Gober.


tagovi

DalasDalas MaveriksLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara