Marko Podraščanin (©Reuters)
Marko Podraščanin (©Reuters)

Lale moraju da padnu, Orlovi čekaju kiks Francuza i Rusa

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 10:19

U pretposlednjem kolu Lige nacija četa Slobodana Kovača juri tri boda protiv Holandije

Iznenađujući poraz od Argentine prošle nedelje najverovatnije će skupo da košta odbojkaše Srbije. Ni dve pobede u preostalim kolima prvog dela Lige nacija ne vode našu selekciju u polufinale takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a.

Pobeđena je Australija posle četiri seta, ali četa Slobodana Kovača mora da gleda u tuđe dvorište i da se nada porazima Francuske i Rusije u preostala dva kola. Samo ako ove dve selekcije dožive bar po poraz, ima mesta za Olrove među četiri najbolje reprezentacije.

Izabrane vesti

12.00: (1,05) Srbija - Holandija (7,70)

Današnji (12.00) rival je Holandija, nekadašnji velikan, ali selekcija koja već skoro dve decenije nije u svetskom vrhu. Samo dva trijumfa i čak 11 poraza, slab je učinak Lala u trećem izdanju Lige nacija. Prva zvezda selekcije je korektor Peruđe Tijs Ter Horst koji je prošle sezone istusnuo iz startne postave Đavola Aleksandra Atanasijevića. Belgijanc Vital Hejnen više je verovao Holanđaninu. Za Lale je na početku takmičenje igrao i as Trentina Nimir Abdel Aziz, ali njega nije bilo u jučerašnjem meču protiv Kanade, kada je selekcija iz Severne Amerike bila ubedljiva i slavila sa 3:0 u setovima.

18.00: (1,17) Francuska - Argentina (4,40)

Srbija je dobila Holandiju na pet od šest utakmcia u poslednjih 14 godina. Jedini poraz je ostvaren pre šest godina u prijateljskom meču.

Brazil je dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja izborio plasman u polufinale. Blizu plasmana je i svetski vicešampion Poljska i evropski vicešampion Slovenija. Francuska i Rusija se bore za četvrtu poziciju, a jedina preostala reprezentacija koja može da nastavi bitku za trofej je Srbija.

Prvi kriterijum kod redosleda reprezentacija je broj pobeda, pa tek onda bodovi.


tagovi

fivbLiga nacija za odbojkašeodbojkaška reprezentacija ItalijeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara