(©AFP)
(©AFP)

LŠ: Marselj overava vizu za Beograd, Pro Reko čuva oreol nepobedivosti

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 12:54

Dele se poslednje karte za završni turnir u srpskoj prestonici

Grupna faza Lige šampiona ulazi u samu završnicu, a i pre početka trećeg turnira neki timovi su obezbedili učešće na završnom turniru. Pandemija virusa korona je čelnike LEN-a primorala da se grupna faza održi u „balonima“ na dve destinacije (Rimu i Budimpešti) i u tri faze. Treći „prozor“ otvoren je juče utakmicama Grupe A, a danas će u bazen uskočiti i timovi koji se takmiče u Grupi B.

Pro Reko, Jug i Olimpijakos su timovi koji će iz Grupe A nastupiti na završnom turniru u Beogradu. A, na korak do plasmana na fajnal-ejt je i Marselj. Francuski tim je bio ravnopravan takmac vaterpolo gigantima, potvrdio je da može da se porve sa njima, ali i da ovom timu, ipak, nedostaje kvaliteta, ali i iskoustvo igranja velikih utakmica kako bi obarao favorite.

Izabrane vesti

Marselj danas ima prvu meč loptu. Pobedom nad Špandauom bi zatvorio vrata nemačkom predstavniku i poslednjeplasiranoj Ortiđi. Andrija Prlainović i saigrači su treći turnir otvorili pobedom protiv Ortiđe, a u prethodne četiri runde su ostvarili tri trijumfa. Jedini poraz u tom periodu naneo im je Pro Reko (10:8).

Iz Grupe B su za finalni turnir Lige šampiona sigurni Barseloneta, Breša i Ferencvaroš. Ali, situacija je mnogo čistija u Grupi A. Marselj je jednom nogom već zakoračio ka prolasku, dok je u Grupi B i dalje sve u izmaglici. Hanover, Dinamo Tbilisi i Jadran iz Herceg Novog boriće se za četvrto mesto.

U Budimpešti utakmice kreću dan kasnije od Rima, vaterpolisti će se danas prvi put naći u bazenu, a situacija pred poslednja tri kola je sledeća: Hanover ima šest bodova, a Jadran i Dinamo po tri. Danas će se sastati gruzijski i crnogorski predstavnik (16.30), a tokom prvog od tri turnira Dinamo je savladao ekipu Jadrana (11:8). Jedini trijumf Novljani su ostvarili protiv Hanovera, koji će sa ferencvarošem otvoriti današnji program (14.00).


tagovi

LEN Liga šampionaAndrija PrlainovićVK MarseljPro RekoVK JugVK OlimpijakosVK HanoverŠpandau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara