Karson Venc (©AFP)
Karson Venc (©AFP)

Novi mega trejd: Venc u Koltsima

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 18:16

Filadelfija dobila trećeg pika na draftu ove godine i uslovno drugog 2022.

Novi blokbaster trejd u NFL-u. Pre Superboula, Los Anđeles Remsi i Detroit Lajonsi razmenili su kvoterbekove – Metju Staford je otišao put Kalifornije u zamenu za Džereda Gofa i dva pika prve runde drafta, a u četvrtak popodne Karson Vens je trejdovan u Indijanapolis Koltse.

Saga oko nekadašnjeg asa Filadelfije, drugog pika na draftu 2016. godine, konačno je završena. Činilo se da će u Čikago Berse, ali će Venc put Indijanapolisa. Iglsi su dobili trećeg pika na draftu ove godine i uslovno drugog naredne. Taj pik može da bude i u prvoj rundi ako Venc odigra 75 odsto mečeva naredne sezone ili 70 odsto i Koltsi izbore plej-of.

Izabrane vesti

Čini se da su sve tri strane dobile ovim trejdom. Koltsi su rešili pitanje kvoterbeka posle penzionisanja Filipa Riversa krajem januara. Filadelfija se oslobodila velikog ugovora koji je imao doskorašnji vođa napada, dok je Karson Venc dobio šansu da u novom timu rehabilituje karijeru posle užasne prošle sezone kada je u finišu poslat na klupu, a napad Iglsa je predvodio ruki Džejlen Harts. On je pre dve godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Iglsima vredan 128.000.000 dolara. Ostalo su mu mu još dve godine u novom timu.

Venc je na kraju sezone rekao da ne želi da bude rezerva, zatražio je trejd i dobio ga. Dolazi u veoma jake Koltse koji imaju gotov tim, posebno u odbrani. Sa nekoliko pojačanja u napadu, Indijanapolis bi naredne sezone mogao da bude najveća pretnja Kanzasu u Američkom fudbalskoj konfrenciji (AFC). Drugi pik na draftu 2016. godine ponovo će raditi sa Frenkom Rajhom, glavnim trenerom Indijanapolisa. On je u Koltse stigao upravo iz Filadelfije gde je bio ofanzivni koordinator. Venc ima Superboul titulu 2018. godine. U toj sezoni se teško povredio, operisao je koleno. Zamenio ga je Nik Fols i doneo Filadelfiji prvu trofej Vinsa Lombardija posle trijumfa protiv Nju Inglanda u Superboulu sa 43:35.

Koltsi su prošle sezone sa skorom 10-6 se plasirali u plej-of, ali su u prvoj rundi poraženi od Bilsa u Bafalu sa 27:24. Nekoliko nedelja kasnije, Rivers je odučio da ode u penziju, pa se oslobodilo mesto startnog kvoterbeka.

Narednih dana se očekuje pravi bum kada krene tržište slobodnih agenata, a očekuje se i razrešenje sage oko mogućeg odlaska Dešona Votsona iz Hjustona.



tagovi

Indijanapolis Koltsamerički fudbalNFLNFL ligaFiladelfija IglsKarson Venc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara