Angelos Vlahopulos (©VK Novi Beograd)
Angelos Vlahopulos (©VK Novi Beograd)

Prelep ambijent - vatreno krštenje: Presudio individualni kvalitet Novog Beograda, šampion daleko od vrhunca

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.10.21. | 15:44

“Atmosfera na bazenu bila je divna, onakva kakvu ove dve ekipe i zaslužuju”

Vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog priredili su navijačima na bazenu “11. april” istinski spektakl. Novi Beograd je u dramatičnom evropskom derbiju slavio 18:14. Napravljena je izvanredna uvertira za novi duel ovih timova, koji će uslediti kroz deset dana, ali u Ligi šampiona. 

Krcate tribine, sjajan ambijent i ono njbitnije - kvalitetan vaterpolo. Navijači su uživali, ali i vaterpolisti u bazenu.  

Izabrane vesti

„Ambijent je bio izvanredan. Ovo je zaista nešto novo za sve nas. Zato moram da pohvalim menadžment kluba koji je napravio prelepu vaterpolo sredinu“, rekao je Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda, nakon treće prvenstvene pobede njegovog tima.  

U godini kada srpski vaterpolo obeležava jubilej - 100 godina postojanja - domaći klubovi doživeli su preporod. Šampionat Srbije obiluje kvalitetom, nekoliko timova boriće se za naslov prvaka, a u derbiju trećeg kola publika je uživala u goleadi - mreže su se u proseku tresle na svakih 60 sekundi. 

„Mislim da je za publiku i sve ljubitelje vaterpola ovo bila izvanredna uvertira za domaće prvenstvo. Ovako prelep ambijent je bio i vatreno krštenje za nas. To se na neki način odrazilo i na ekipu u prvoj četvrtini, ali pošto su ovi momci svi šampioni, u drugoj četvrtini su odigrali onako kako znaju i vratili smo utakmicu u kolosek koji smo želeli“

U derbiju kola pala su 32 gola, a Vladimir Vujasinović ističe da je to plod nepoznavanja Novog Beograda i Radničkog. 

„Očekivano je bilo da se prva prava provera u novoj sezoni, kada se ekipe još dovoljno ne poznaju, završi sa ovako velikim brojem golova. Time ne možemo da budemo zadovoljni, ali bilo je bitno da dođemo do tri boda i pokažemo određenu agresivnost, u čemo smo uspeli. Mislim da smo na pravom putu i da spremni dočekujemo naredne veoma važne mečeve“, konstatovao je Vujasinović

Nikola Jakšić (©VK Novi Beograd)Nikola Jakšić (©VK Novi Beograd)

Strahinja Rašović obeležio je prvi ovosezonski derbi, baš kao što je to činio i u prošlogodišnjoj finalnoj seriji. Postigao je pet golova, bio najefikasniji akter susreta. Na atmosferu nije ostao imun. 

„Svi smo želeli da se predstavimo u najlepšem svetlu, da pokažemo šta znamo i koliko možemo. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, to je pravo uživanje. Nadam se da će tako biti i ubuduće, a uveren sam da će publika imati šta i da vidi u bazenu“, rekao je Rašović

Najbolji strelac Novog Beograda svestan je da je napravljeno dosta propusta, pogotovo u prvom kvartalu, kada odbrana nije bila na nivou. Vladar Srbije i Jadrana je agresivnom igrom uspeo da se odlepi, ali ne i da održi visok intenzitet igre u odbrani i napravi brejk. 

„Poznato je da je Radnički ekipa koja dobro pliva i igra vrlo agresivno. Bilo je zaista veoma teško. Primili smo mnogo golova i zato ćemo u narednom periodu morati da popravimo odbranu. Ovo je bila prva prava provera u novoj sezoni i naravno da sam izuzetno srećan što smo pobedili. Svesni smo naših grešaka, ali sam siguran da ćemo iz utakmice u utakmicu popravljati našu igru u odbrani“, zaključio je Strahinja Rašović

Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)

Filip Janković, kapiten kragujevačkog Radničkog, pohvalio je celokupan ambijent i apostrofirao da niti jedan od dva učesnika Lige šampiona nije blizu vrhunca. Ovo je bilo samo zagrevanje, iduće utakmice biće još kvalitetnije. 

“Atmosfera na bazenu bila je divna, onakva kakvu ove dve ekipe i zaslužuju. Takođe, ovo je bio samo jedan od mnogih duela koji nas očekuju sa Novim Beogradom. Početak je sezone, mnoge stvari u našoj i njihvoj ekipi još nisu ni blizu vrhunca, a moram da pohvalim moje saigrače za veliki trud i zalaganje“. 

Isključen je trener Radničkog početkom treće deonice posle burne reakcije. Kragujevčani su pretrpeli prvi poraz, ali Uroš Stevanović nije nezadovoljan prikazanim. Skupo je koštao ekipu Radničkog pad u drugoj četvrtini, koju je Novi Beograd dobio 7:1. Iako je šampion uspeo da se vrati, ta deonica odnela je prevagu u korist domaćina. 

“Dobro smo otvorili utakmicu, ali primili smo taj treći gol na kraju prve četvrtine, za koji mislim da je bio jako bitan. Novi Beograd je potom odigrao furiozno u drugoj četvrtini, taj deo igre je dobio sa 7:1 i tu je prelomio utakmicu. Pokušali smo par puta da se vratimo, prišli smo na dva gola razlike, ali presudio je njihov individualni kvalitet i previše naših grešaka koje ne smete da pravite protiv ekipe kakva je Novi Beograd“, zaključio je Uroš Stevanović.




tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiVladimir VujasinovićUroš StevanovićStrahinja RašovićFilip Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara