Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srbi u Tokiju, dan četrnaesti: Tri medalje na talonu, navijamo za košarkašice, odbojkašice i vaterpoliste

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 19:49

Raspored srpskih takmičara i još nekih zanimljivih događaja 6. avgusta na Olimpijskim igrama u Tokiju

Nije bilo puno srpskih sportista na borilištima 13. dana Olimpjskih igara u Tokiju. Kajakaši Strahinja Stefanović i Milica Novaković se nisu domogli finala, dok je Armin Sanančević bio sedmi u finalu u bacanju kugle, što je odličan rezultat. Detaljnije OVDE. Nije ipak osvojena nova medalja, ali bi zato 14. dana čak tri mogle da obraduju Srbiju.

Simultano ćemo morati da bodrimo odbojkašice i košarkašice. Izabranice Zorana Terzića prve izlaze na teren (6.00), sastaće se sa odbojkašicama Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu. Svetske i evropske šampionke su zasijale punim sjajem u susretu sa Italijankama u četvrtfinalu, pa sa puno optimizma čekamo borbu za medalju.

Izabrane vesti

I dok odbojkašice uveliko budu delile megdan sa Amerikankama, na teren će izaći i srpske košarkašice. Izabranice Marine Maljković se sa Timom snova iz Amerike sastaju u 6.40. Težak zadatak je pred evropskim šampionkama, ali na poslednjem turniru Jelene Bruks i Sonje Vasić u dresu sa državnim grbom - sve je moguće.

Kada se budu slegli utisci od polufinala odbojkašica i košarkašica, na red dolaze vaterpolisti. Delfini su pronašli željeni ritam u pravi čas, samleli Italiju u četvrtfinalu i sada protiv Španije traže mesto u borbi za zlato. Nepisano je pravilo da na jednom turniru ne možete dva puta pobediti istu selekciju, pa neka tako bude i sutra. Španci su nas tukli na otvaranju turnira u Tokiju, bilo bi previše da dobiju pulene Dejana Savića ponovo. Zar ne? Priliku za revanš imamo od 12.50.

Ipak, pre svih će na teren Jovana Preković. Srpska karatiskinja počinje borbe u Tokiju u 5.28 po srednjoevropskom vremenu. Nalazi se u Grupi B, iz koje dve najbolje takmičarke idu u polufinale. Najpre će Jovani na crtu izaći Btisam Sadini iz Maroka, a rivalke će joj potom biti Aleksandra Risko Grande iz Perua, Anita Serogina iz Ukrajine i Đijana Lotfi iz Egipta.

Evo kompletnog redosleda za takmičenja naših olimpijaca četrnaestog dana (termini su po našem vremenu, preuzeti sa zvaničnog sajta Olimpijskih igara u Tokiju):

05.28: karate (kategorija do 61 kilograma, eliminacije), Jovana Preković

06.00: odbojkašice (polufinale), Srbija - SAD

06.40: košarkašice (polufinale), Srbija - SAD

12.50: vaterpolisti (polufinale), Srbija - Španija

Od ostalih zanimljivih događaja izdvajamo mečeve u košarci, fudbalu, rukometu, odbojci i vaterpolu...

07.00: vaterpolisti (doigravanje od 5. do 8. mesta), Crna Gora - Hrvatska

08.30: vaterpolisti (polufinale), Grčka - Mađarska

10.00: rukometašice (polufinale), Francuska - Švedska

11.00: fudbaleri (meč za bronzu), Meksiko - Japan

13.00: košarkašice (polufinale), Japan - Francuska

14.00: fudbalerke (finale), Švedska - Kanada

14.00: odbojkašice (polufinale), Brazil - Južna Koreja


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara