Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Streljački vod Novog Beograda predvođen Mandićem izbušio Jadran; Zvezda silna u Splitu

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.11.21. | 20:01

Crveno-beli uzeli meru Solarisu - 18:8

Kada Dušan Mandić i Duško Pijetlović uđu u seriji, mali broj protivnika Novog Beograda može nečemu da se nada. Sačuvao je duo Novog Beograda municiju, nije je potrošio na Šabac i Mladost, ali je teškla artiljerija tukla po Jadranu iz Herceg Novog - 18:9 (6:3, 5:1, 4:3, 3:2). 

Novljani su se proveli slično kao i zagrebačka Mladost. Tek nešto bolje po gol-razlici. No, ipak, slaba je to uteha kada vam rival isporuči 18 golova... Spoznao je Jadran na najboljniji način moć i mogućnosti Novog Beograda. I sa najboljih mesta - u bazenu i tik kraj njega - posmatrao majstorije zlatnih olimpijaca. Samo što uživao definitivno nije.

Izabrane vesti

Angažovanje Dušana Mandića bilo je prva bomba i najveća letnjeg prelaznog roka. Doveden je MVP Lige šampiona iz Pro Reka da povede Novi Beograd do regionalnog i domaćih trofeja, ali i onog najvrednijeg - Lige šampiona. Bio je često nenametljiv u početnom delu sezone, prepuštao mlađima da dođu do izražaja i postepeno dizao formu. Protiv Jadrana iz Herceg Novog bio je u MVP modu.

Duško Pijetlović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Duško Pijetlović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Zamah ili dva pre šuta. Lopta u mreži. Tako jednostavno, kada su u bazenu majstori. Najbolji ili jedan od najboljih vaterpolista sveta u ovom trenutku podesio je nišanske sprave i rafalnom paljbom pokosio Jadran. Pucala je prva linija odbrane, a Darko Đurović uspevao je samo pogledom da isprati loptu. A onda su se nadovezali i ostali superstarovi Novog Beograda. 

Na većinu ekipa igranje dve utakmice dnevno ostavilo je trag. Ne i na Novi Beograd. Konačno se u bazenu pojavio i Duško Pijetlović - bio u civilu tokom prve dve utakmice - i sa lakoćom je rešavao akcije kada lopta dođe do njega na liniji od dva metra. Jadran se uprkos nemogućnošću da se brani u pozicionom napadu dobrom igrom u napadu držao na pristojnom minusu veći deo susreta. 

Spakovao je Dušan Mandić novljanskom Jadranu pet golova i poneo zvanje najefikasnijeg aktera utakmice. Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Angelos Vlahopulos postigli su po tri gola, a u taboru Jadrana četiri igrača dala su po dva gola: Uroš Vučurović, Danilo radović, Matej Čeraj i Matija Sladović.

Đorđe Vučinić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Đorđe Vučinić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Radnički je krahirao na startu turnira koji se igra u Splitu, ali ne i Crvena zvezda. Aktuelni osvajač Kupa Srbije nije dopustio Solarisu da kreira prvorazrednu senzaciju i tako odalji crveno-bele od plasmana na Fajnal-for Jadranske lige. Crvena zvezda je briljirala na bazenu “Poljud” i već posle prvog poluvremena imala je pobedu u džepu - 18:8 (6:1, 5:3, 4:2, 3:2).

Iako je Gavril Subotić, prva strela crveno-belih, preskočio je Solaris, kao i Dušan Marković zbog problema sa testovima na virus korona. Ipak, to nije sputalo Crvenu zvezdu da ostvari trijumf sa visokom razlikom. Šibenčani su bili bez rešenja za raspoloženog Bogdana Đurđića, ali ni samo jedan od trojice crnogorskih vaterpolista koji se tokom leta usidrio na Dorćolu zadavao glavobolje Solarisu. 

Kompletan tim Crvene zvezde igrao je na visokom nivou, povlačili su crveno-beli konce, grabili ka pobedi, a to je bio najbolji način da se prekine serija poraza, koja je protkana neuspesima u Ligi šampiona - Beograđani poraženi u prethodna dva kola posle trijumfa nad Špandauom - i derbi mečevima srpske lige.

Bogdan Đurđić maltretirao je čuvare u prvom, a Veljko Tankosić u drugom poluvremenu. Duo crveno-belih kombinovano je postigao dvocifren broj golova, a zbirno ih je imao više od celog tima iz Šibenika. Bogdan Đurđić i Veljko Tankosić u tandemu - 10, Solaris - osam golova. Istakao se i Petar Smiljević kod crveno-belih sa tri gola, a na koti tri bio je i Eugen Koprcina u Solarisu.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Četvrtak 

Šabac - Jug Dubrovnik 5:12

Mladost Zagreb - Novi Beograd 5:19

Jadran Herceg Novi - Budva 10:6

Partizan - Šabac 20:5

Novi Beograd - Jadran Herceg Novi 18:9

20.40: Jug Dubrovnik - Mladost Zagreb 

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Četvrtak 

Radnički Kragujevac - Primorac Kotor 10:10

Crvena zvezda - Solaris 18:8

20.40: Jadran Split - Mornar Split


tagovi

VK Novi BeogradVK Jadran Herceg NoviVK Crvena zvezdaRegionalna vaterpolo ligaDušan MandićDuško PijetlovićStrahinja RašovićVladimir VujasinovićBogdan ĐurđićMiloš VukićevićAleksandar FilipovićNikola RađenGavril Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara