Miloš Ćuk (©MN Press)
Miloš Ćuk (©MN Press)

Transfer bomba odjeknula Kragujevcom: Miloš Ćuk zadužuje kapicu Radničkog

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 17:41

Nikad vrelije leto u Srbiji

Napravio je Novi Beograd moćan tim, ali mu Radnički iz Kragujevca neće tek tako prepustiti krunu. Regionalni i srpski šampion dobio je Novobeograđane u finalu Superlige, a potom se revanširao za "krađu" Strahinje Rašovića. Uzeo je Novi Beograd najboljeg igrača Kragujevčana, prvu violinu Uroša Stevanovića, a Radnički je uzvratio istom merom.

Miloš Ćuk, zadužiće kapicu Radničkog i u idućoj sezoni braniće boje srpskog šampiona. Dugogodišnji reprezentativac Srbije nije uspeo sa Novim Beogradom da uzme trofej, dva puta su Kragujevčani ostavljali Ćuka i saigrače bez titula za kojima su žudeli. Eliminisao je Radnički ekipu Vlade Vujasinovića u polufinalu Kupa Srbije i potom izgubio na peterce od Crvene zvezde, bio je bolji i u tom pomenutom finalu domaćeg prvenstva, a Miloš Ćuk je uz Draška Gogova zadavao najveće probleme Šumadincima.

Izabrane vesti

Pokretačka snaga Novog Beograda bio je Miloš Ćuk, uvek lider gde god da igra, a jednaka očekivanja imaće rukovodstvo radničkog i navijači. Da potvrdi kvalitet i u Kragujevcu i povede Radnički do odbrane trona i iskoraka na međunarodnoj sceni.

Najavljivali su i iz Novog Beograda i iz Radničkog da će sledeće sezone uložiti više i imati kvalitetnije timove kako bi bili još konkurentniji u evropskim takmičenjima. Prvi dani letka nakon završetka Lige šampiona to su i potvrdili. Nema sumnjen da Miloš Ćuk neće biti jedino veliko ime, jer će radnički morati da ima adekvatan odgovor kako bi mogao da isparira Novom Beogradu, koji je sklopio strašan tim. Igrači koji se dovode u vezu sa Kragujevčanima su hrvatski reprezentativci Paulo Obradović i Josip Vrlić. Prema pisanju Sportskog Žurnala njih dvojica bi trebalo da u skorije vreme zaduže opremu Radničkog.

Dođe li do realizacije ta dva transfera, a možda i još nekog, bez ikakve sumnje će ovogodišnja letnja pijaca prebaciti sva očekivanja. Klupski vaterpolo u Srbiji digao sa na nivo koji su svi priželjkivali, a predstojeća sezona mogla bi biti nalik onoj iz 2013. godine kada su srpski klubovi dominirali Starim kontinentom, liga bila jedna od najjačih u Evropi, a transfer bombe odjekivale iz dana u dan tokom leta.



tagovi

Miloš ĆukVK RadničkiVK Novi BeogradVK Crvena zvezdavaterpolo Srbijavaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara