Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Vaterpolisti Partizana (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Crno-beli uragan progutao Mladost, strele Aleksića i Mitrovića za Partizanov nastavak trijumfalnog marša

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 18:09

Parnji valjak slavio u vaterpolo klasiku - 14:10

Na polovini prvog turnira Regionalne vaterpolo lige, Miloš Korolija može biti i više nego zadovoljan igrom, ali i učinjenim. Partizan je odigrao egal meč sa dubrovačkim Jugom, iskoristio je ispražnjenost Šapca za bildovanje samopouzdanja i gol-razlike, a trijumf nad zagrebačkom Mladošću potvrda je progresa u igri crno-belih - 14:10 (3:2, 3:4, 5:1, 3:3).

Igra Partizan do sada bez kiksa na bazenu “11. april”. Ono što je “morao” da dobije - dobio je. U ovoj fazi sezone uzimanje mere Jugu bilo bi samo bonus, koji crno-beli nisu pokupili, ali su počeli sa udaranjem čvrstih temelja za plasman na fajnal-for Jadranske lige. A to je ste jedan od ciljeva, ali ne im imperativ Partizana u sezoni stabilizacije. 

Izabrane vesti

Balkanski klasik, sudar sedmostrukih evropskih prvaka opravdao je očekivanja. Zagrepčani su odolevali naletima crno-belih, imali egal veći deo susreta, čak i vođstvo, ali nisu uspeli da “zaključaju” najiskusnije u Partizanu - Milana Aleksića, Stefana Mitrovića i Aleksa Bovena.

Jednu od najzanimljivijih i kvalitetnijih utakmica na turniru u Beogradu odigrali su Mladost i Jug, da bi Zagrepčani i u narednom meču sa Partizanom odigrali izvrsno. Cedi suvu drenovinu Zoran Bajić iz mladog zagrebačkog tima, igraju Žapci iznad svih očekivanja i samo Novom Beogradu nisu uspeli da pariraju. A za tako nešto neće biti sposobne ni daleko namazanije ekipe.

Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Milan Aleksić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Držala se Mladost protiv crno-belih do pred kraj trećeg perioda, Franko Lazić i Marin Dašić poništavali su dobre napadačke sekvence vaterpolista Partizana, ali su kad tad oni iskusniji u redovima Zagrepčana morali makar na kratko izgubiti dah. Čekao je Partizan taj trenutak, morao pošteno da se pomuči u svakom napadu da bi matirao Ivana Marcelića, pokazivao znake slabosti... 

Ali kao što je to bio slučaj i u duelu sa Jugom, sastav Zorana Bajića nije bio sposoban da odigra meč visokog intenziteta do samog kraja. Nije Mladost kadra da se nosi fizički sa najmoćnijim timovima na Jadranu, svaki pad nemilosrdno su Dubrovčani kažnjavali, a taj recept prepisali su i crno-beli. Deo zasluga za dobar skauting rivala ide i na račun Lovre Miloša, dojučerašnjeg igrača Mladosti, koji od januara stiče pravo nastupa za crno-bele. Namirisali su krv u trećoj četvrtini, spakovali pet komada Zagrepčanima i zaplivali ka drugom trijumfu.

Ponovo je u taboru Partizana najefikasniji bio Milan Aleksić. Proslavljeni reprezentativac Srbije i povratnik u Partizan postigao je pet golova - iz igre pucao 5/11 - a pratili su ga Aleks Boven sa tri, odnosno Stefan Mitrović sa dva gola. U ekipi Mladosti je najproduktivniji bio Marin Dašić sa četiri gola, a Franko Lazić dao je tri u klasiku.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Petak 

Mladost Zagreb - Partizan 10:14

18.50: Jadran Herceg Novi - Jug Dubrovnik

20.40: Budva - Novi Beograd

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Petak 

Primorac Kotor - Mornar Split 12:12

Solaris - Jadran Split 7:16

Mornar Split - Solaris 8:9

18.50: Crvena zvezda - Primorac

20.40: Jadran Split - Radnički Kragujevac 


tagovi

VK PartizanVK Mladost ZagrebRegionalna vaterpolo ligaMilan AleksićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara