Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Cupara: Čupić je plakao na svaku odluku, sudije bile na strani Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 23:08

Golman Orlova žali za izostankom Petra Đorđića, ali potencira i različiti kriterijum oko faulova u napadu

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Kada primiš samo 23 gola, znači da si obavio odličan posao. Vladimir Cupara je bio sjajan, skupio je više intervencija nego hrvatski čuvari mreže, ali zatajio je napad Srbije. Sa 20 postignutih pogodaka ne može da se pobedi ni neka mnogo slabija selekcije, a ne vicešampion Evrope.

Izabrane vesti

Golman Vesprema smatra da je sudijski kriterijum bio neujednačen.

Čupić je plakao na svaku odluku sudije. Žao mi je što moram ovo da kažem, ali je suđenje bilo na strani Hrvatske. Ne komentarišem nikada to, ali… Deset faulova u napadu su nam sudili, ne znam koliko su oni imali” rekao je Cupara za Mozzart Sport u miks zoni posle utakmice.

Dva isključenja Orlova za minut i 57 sekundi.

"Dobro, bili su udarci u glavu, zaslužili su Marsenić i Borzaš isključenja, ali nisam video nikad da arbitri u prvom minut idu da pogledaju snimak”.

Žali Cupara za Petrom Đorđićem koji je nekoliko sati pre meča saznao da je pozitivan na koronu.

"Znamo ko je Petar, da je šuter, da može da postigne gol sa 12 metara. Dosta akcija nam se zasnivalo na njegovom šutu. Čovek je preležao koronu pre 20 dana. Neću da pričam, imala je i Hrvatska problem i ostala je bez nekoliko dobrih igrača. Nema ni Duvnjaka. Nije pravdanja, ali ne nismo znali gde bijemo od 1. januara. Pakao! Sve je u našim rukama. I dalje imamo šansu da se plasiramo u drugi krug. Ne predajemo se, pobedili smo već Francuze, odigrali nerešeno u Kreteju. Zašto ne bismo ponovili to i sada”.

Francuzi su željni osvete za poraz u Zrenjaninu pre godinu dana.

"Neće oni kalkulisati, žele da prenesu dva boda u drugi krug. Očekujem da će ući pakleno u meč, ali i mi ćemo. Nemamo šta da izgubimo, a možemo dosta da dobijemo”.

Luka Cindrić je pokazao klasu?

"Jeste, kada kažete to ime, odmah se zna o kakvom igraču se radi. Iako nije odigrao najbolju partiju, bilo je dovoljno. Moram da pohvalim Željka Musu. Stizao je sve, čovek je bio neprelazan u odbrani, od keca do šestice, sve je zatvarao. Tu je bio i Čupić koji je pogađao kad treba. Teško mi je, ali ostavićemo u ponedeljak srce na parketu”, zaključio je Cupara.

Srbija bi sa pobedom od dva gola raziike otišla u drugi krug. Postoji teoretska šansa da naša reprezentacija prođe dalje i sa minimalnom pobedom nad Francuskom, ali moraće da je ostvari sa najmanje 26 postignutih golova.



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuVladimir CuparaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara