Tom Brejdi i Bil Beličik (©AFP)
Tom Brejdi i Bil Beličik (©AFP)

Amerika noćas ne spava: G.O.A.T. se vraća u Foksboro da obori rekord i sruši bivšu franšizu

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.10.21. | 23:03

NFL: Meč koji svi "preko bare" s nestrpljenjem očekuju. Veliki Tom Brejdi sa Tampa Bej Bakanirsima prvi put protiv Nju Inglanda kome je doneo šest Lombardijevih naslova. Samo 68 jardi treba legendarnom asu da prestigne Drua Brisa i ispiše novu stranicu omljenog sporta Amera

Spektakl u Foksborou. Dve decenije idol navijača Nju Inglanda, Tom Brejdi, noćas (02.25) se vraća na Džilet stadion, ali u dresu Tampa Bej Bakanirsa. Prvi put, veovatno i poslednji, igraće proitiv franšize kojoj je doneo šest trofeja Vinsa Lombardija, odigrao devet Superboulova u dresu tima iz Bostona. I to sve pod trenerskom komandom Bila Beličika.

Sada će najbolji tandem trener-kvoterbek u istoriji NFL-a biti na suprotnim stranama u meču koji Amerika nedeljama s nestrpljenejm očekuje. Ranjeni, i ove sezone slabi Petriotsi, dočekuju šampionski tim s Floride koji sada maestralno predvodi G.O.A.T. Jednoglasno je mišljenje u SAD-a da je Brejdi najbolji svih vremena i da je uz Majkla Džordan najbolji sportista u istoriji.

Izabrane vesti

02.20: (3,70) Nju Ingland Petriots (14,0) Tampa Bej Bakanirs (1,35)

Očekuje se da će veliki as biti dočekan i ispraćen ovacijama iako pobedi Nju Ingland na njegovom bunjištu. Igrom sudbine, dogodilo se i to da će Brejdi gotovo sigurno na meču protiv bivše franšize, čiji dres je nosio dve decenije, da postane kvoterbek sa najviše osvojenih jardi pasom. Trenutno je prebacio 80.291. Zaostaje samo 68 jardi za Druom Brisom, legendarnim asom Nju Orleansa Sejntsa, ranije Sinsinati Bengalsa, koji se početkom godine povukao iz lige. Završio je bogatu karijeru u 42. godini.

Pre tri godine, Bris je prestigao Pejtona Meninga i ušao u istoriju, ali već noćas rekord će mu biti srušen. Zanimljive informacije donosi ESPN. Ova poznata američka TV stanica javlja da će domaćin da obeleži verovatni rekord Brejdija, ali da neće biti specijalne ceremonije, velike pauze zbog toga. Suprotno tome, Sejntsi su 2018. godine organizovali desetominutni prekid tokom meča sa Vašingtonom kada je Dru oborio rekord. Na teren su izašli Brisova supruga i četvoro dece, a ceo stadion je bio u transu zbog dostignuća velikog Brisa.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Brejdi i Beličik će biti pod budnim okom kamera. Iako nikada među njima nije iznešen prljavi veš, mnogi smatraju da poslednjih godina njihova saradnja nije bila na očekivanom nivou i da je stari trenerski vuk razlog odlaska sedmostrukog osvajača Superboula. Iz okruženja Brejdija išle su otrovne stelice ka Beličku. Dugogodišnji trener Petriotsa nedavno je istakao da su hteli da zadrže Brejdija prošle godine, ali da nisu mogli.

Nekoliko puta je Beličik želeo da trejduje Bredija, pre svega u San Francisko 2017. godine, ali je to osujetio Robert Kraft, vlasnik slavne franšize. Bilo kako bilo, Brejdi je procvetao posle odlaska iz Nju Inglanda, osvojio je odmah titulu sa Bakanirsima i zapušio usta "nevernim Tomama" koji su govorili da je veće zasluga za šest šampionskih prstenova ide na račun trenera Nju Inglanda. Beličik posle odlaska Brejdija luta, prošla sezone je bila očajna sa Kemom Njutonom, a i start ove 1-2 sa rukijem Mekom Džonsom ne garantuje velike domete za tim iz Bostona.

Tampa ulazi u meč kao velii favorit i trebalo bi čudo da se dogodi da domaćin slavi protiv jednog od favorita za novi naslov prvaka NFL-a. U Bostonu noćas nećemo gledati Roba Gronkovskog, još jednu legendu Nju Inglanda. On se na nagovor Brejdija prošlog leta vratio iz penzije i stavio na raspolgaanju Bakanirsima. Poznata je njegov izjava da ne želi da hvata lopte od nijednog drugog kvoterbeka, samo od Toma Brejdija. Verovatno najbolji tajt end svih vremena se prošle nedelje povredio protiv Remsa, pa neće igrati protiv franšize s kojom je osvojio tri Lombardijeva trofeja.

Za goste neće bit u timu ni lajnbekera Džejsona Pjer Pola. Odbrana Tampe „kašljuca“ na startu, pogotovo sekendari. Zato je prošle nedelje stigao iskusni kornerbek Ričard Šerman, nekadašnji član nadaleko čuvene odbrane Sijetl nazvane Legion of Boom. On je poslednje tri godine proveo u San Francisku, a kao slobodan agent za "samo“ 2.250.000 dolara je pojačao odbranu Bakanirsa. Imaće iskusni as, još jedan budući stanovnik Kuće slavnih, debi u dresu nove franšize.

Napad Petriotsa je jalov ove sezone. Odbrana je na nivou, ali mladi ruki Mek Džons i dalje ima ograničenu ulogu. Prošle nedelje ne bacio tri presečene lopte protiv Nju Orleansa u porazu (13:28) u Foksborou. Do kraja sezone, Nju Ingland će biti lišen usluga raning beka Džejmsa Vajta, što će biti veliki hendikep za četu Bila Beličika.

Jedno je sigurno, ovo neće biti običan meč...

NFL – 4. KOLO

Petak

Sinsinati Bengals - Džeksonvil Džeguars 24:21 (0:7, 0:7, 14:0, 10:7)

Nedelja

Atlanta Falkons - Vašington Futbol tim 30:34 (3:0, 14:13, 6:9, 7:12)

Bafalo Bils - Hjuston Teksans 40:0 (7:0, 9:0, 3:0, 21:0)

Čikago Bers - Detroit Lajons 24:14 (7:0, 7:0, 10:7, 0:7)

Dalas Kaubojs - Karolina Panters 36:28 (7:7, 6:7, 20:0, 3:14)

Majami Dolfins - Indijanapolis Kolts 17:27 (3:0, 0:7, 0:10, 10:14)

Minesota Vajkings - Klivlend Brauns 7:14 (7:0, 0:11, 0:3, 0:0)

Nju Orleans Sejnts - Njujork Džajants 21:27 p. p. (0:0, 7:7, 7:3, 7:11, 0:6)

Njujork Džets - Tenesi Tajtens 27:24 p. p (0:3, 7:6, 3:0, 14:15, 3:0)

Filadelfija Igls - Kanzas Siti Čifs 30:42 (10:7, 3:14, 3:7, 14:14)

Los Anđeles Rems - Arizona Kardinals u toku

San Francisko Fortinajners - Sijetl Sihoks u toku

Denver Bronkos - Baltimor Rejvens u toku

Grin Bej Pekers - Pitsburg Stilers u toku

Ponedeljak

02.20: (3,70) Nju Ingland Petriots (14,0) Tampa Bej Bakanirs (1,35)

Utorak

02.15: (1,60) Los Anđeles Čardžers (14,0) Las Vegas Rejders (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLTampa Bej BakanirsTom BrejdiBil BeličikNju Ingland Petriots

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara