Rukometaši Partizana (©srl.rs)
Rukometaši Partizana (©srl.rs)

Crno-beli pregazili Pančevce: Bekovi Partizana slali projektile, Arsenić blistao na golu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 19:36

Super rukometna liga Srbije: Tim Đorđa Ćirkovića pobedio domaćina Dinamo sa 28:20 (13:12) i pretekao ga na trećem mestu. Odlični spoljni igrači gostiju - Kovačević, Obradović i Peštić

Crno-beli rukometaši odigrali su najbolji meč ove godine i lakše od očekivanog slavili protiv oslabljenog Dinama u Pančevu – 28:20 (13:12) u 18. kolu Super rukometne lige Srbije. Tim Đorđa Ćirkovića je sada na trećem mestu pred plej-of, četiri kola pre kraja ligaškog dela sezone.

Pančevci nisu isti tim u odnosu na start sezone. Prošle nedelje su tim napustili Nemanja Marjanović (Partizan) i Duško Čelica (Vranje), povređeni su bekovi Veljko Čabrilo i Milan Pavlović, u drugom delu sezone nema ni Tunišanina Vaela Trabelsija, pa je to za klasu slabiji tim u odnosu na onaj iz prvog dela šampionata Srbije.

Izabrane vesti

Odličan u timu Partizana bio je iskusni levi bek Nemanja Obradović, koji je krajem prošle godine stigao iz mađarske Tatabanje. Njegova tri gola na startu drugog poluvremena su prelomila meč. U prvih 30 minuta raspucan je bio Nikola Kovačević, dok je odličan ceo meč bio golman Luka Arsenić. U finišu se razigrao i Nemanja Peštić. Raduje vicešampiona i dobra rola srednjeg beka Nikole Zečevića koji se vraća posle duge pauze zbog operacije kolena.

Mogu crno-beli da slave i sa skromnijim učinkom Uroša Kojadinovića. Reprezentativac Srbije je prvi gol, i jedini, iz igre dao u 42. minutu. Tim Dragana Markovića se držao u igri u prvom poluvremenu, zahvaljujući Stefanu Iliću, Nikoli Stamenkoviću i pivotmenu Iliji Bogdanoviću.

Vodili su crno-beli sa 9:5 u 20. minutu, ali je Dinamo na odmor otišao samo s golom zaostatka (12:13). Serijom 4:0 Beograđana na startu drugog poluvremena, kada domaćin nije dao pogodak iz igre devet minuta, odredili su tok meča. Dinamo se predao, a Partizan je dodao gas u finišu i naneo težak poraz žuto-crnima. Prednost je bila i dvocifrena. U poslednjih pet-šest minuta trener domaćeg tima Marković je dao šansu klincima, Arsiću, Stamatoviću i Jojkiću.

Nemanja Peštić je postigao šest golova za Partizan, Nikola Kovačević pet, dok je Nemanja Obradović dao četiri (bez promašaja) koliko je delo i desnog krila Nemanje Jovića. Uroš Kojadinović je tri puta zatresao mrežu domaćina (dva iz sedmerca). Luka Arsenić je zaustavio 14 udaraca Pančevcima, a Ivan Mihajlov dva iz pet pokušaja.

Nedelja, 16.30: (2,05) Lajpcig (8,00) Melsungen (2,05)

Kod Dinama, Stefan Ilić i Ilija Bogdanović su postigli po četiri pogotka, dok je Milan Kosanović sakupio pet odbrana.

Sada je Partizan bliži trećem mestu, dok Dinamu preostaje da se u poslednja četiri kola bori da ostane na poziciji koja vodi u plej-of, a jedino Dubočica može da ugrozi ekipu iz Banata.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Metaloplastika 25:28 (10:13)

Vojvodina – Proleter 38:27 (18:12)

Subota

Dinamo Pančevo - Partizan 20:28 (12:13)

Radnički Kragujevac - Ub 39:27 (22:15)

Vranje - Jugović 33:28 (19:12)

Nedelja

17.00: Obilić – Dubočica



tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara