Trejmund Edmunds pokušava da zaustavi Dejmijana Herisa (©AFP)
Trejmund Edmunds pokušava da zaustavi Dejmijana Herisa (©AFP)

Da se smrzneš: Bitka za polufinale plej-ofa na -16 stepeni

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 23:19

NFL šampionat: Bafalo Bilsi dočekuju noćas (02.15) divizijskog rivala Nju Ingland Petriotse u derbju “vajld kard” runde

Divizijski rivali sa Istoka Američke fudbalske konferencije (AFC), Bafalo Bilsi i Nju Ingland Petriotsi, svake sezone igraju po dva meča. U ovom NFL šampionatu igraće čak tri duel. Vojevaće noćas (02.15) bitku za ulazak u konferencijsko polufinale.

Kuriozitet ovog meča je da će se igrati na temperaturi od -16 stepeni Celzijusovih, pa je jasno da će taktika trenera da igra bitnu ulogu. Kada su ljuTi rivali sastali pre pet nedelja na istom mestu u državi Njuojork, na 27 kilometara od Nijagarinih vodopada, Bil Beličik je taktikom šokirao sve u SAD-u. Naime, Mek Džons, ruki kvoterek tima iz Bostona je bacio samo tri pasa, od toga je dva puta kompletirao dodavanja. Tatktika u napadu je bilo trčanje, trčanje i samo trčanje. Makijavelizam legendarnog stratega je dalo rezultate, jer su Petriotsi dobili sa 14:10.

Izabrane vesti

Duvao je tad jak vetar koji nije dozvolio igru kroz vazduh, a Džoš Alen, iako je imao akciju za pobedu u finišu, iz četiri pokušaja nije uspeo da pronađe hvatače u end zoni rivala. Ovog puta vremenska prognoza kaže da neće biti tako jakog olujnog vetra kao 7. decembra, ali teški uslovi neće pogodovati hvatačima.

02.15: (1,45) Bafalo Bils (14,0) Nju Ingland Petriots (3,10)

Kada su normalni uslovi za igru, Bilsi su mngo kvalitetniji. Dobili su na Foksborou Petriotse tri nedelje kasnije sa 33:21, a Alen je pokazao da je neuporedivo opasniji od mlađeg kolege, kvoterbeka Nju Inglanda, Meka Džonsa.

Beličik će verovatno opet sudbinu da preda trkačima - Dejmijanu Herisu, Remondru Stivensonu i Brendonu Boldenu. Domaćini sve nade polažu u Džoša Alena i odlične hvatače Stefona Digsa i Emanuela Sandersa.

Oba tima nemaju probleme oko sastava. Ima rovitih, ali ne i izgubljenih za meč u Bafalu. Ako ne bude vetra, ako Alen bude mogao da baca “bombe”, Bafalo je favorit. U suprotnom, tas prelazi na vagu Petriotsa. Ne bi trebalo da gledamo meč na veliki broj poena.

NFL – PRVA RUNDA PLEJ-OFA (VAJLD KARD)

AFC

Subota

Sinsinati Bengals - Las Vegas Rejders u toku

Nedelja

02.15: (1,45) Bafalo Bils (14,0) Nju Ingland Petriots (3,10)

Ponedeljak

02.15: (1,10) Kanzas Siti Čifs (15,0) Pitsburg Stilers (8,25)

Slobodan je Tenesi

NFC

Nedelja

19.00: (1,30) Tampa Bej Bakanirs (15,0) Filadelfija Igls (4,00)

22.30: (1,60) Dalas Kaubojs (14,0) San Francisko Fortinajners (2,55)

Utorak

02.15: (1,60) Los Anđeles Rems (14,0) Arizona Kardinals (2,55)

Slobodan je Grin Bej

***kvote su podložne promenama


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalNju Ingland PetriotsBafalo Bils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara