Damir Mikec (©MN Press)
Damir Mikec (©MN Press)

Damir Mikec pogodio finale u poslednjoj seriji

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 07:30

Loš završni hitac Pakistanca odveo našeg strelca u borbu za medalje

Najiskusniji član streljačke reprezentacije Srbije obezbedio je nastup u finalu Olimpijskih igara, u disciplini vazdušni pištolj. Damir Mikec je u kvalifikacijama u konkurenciji 36 strelaca zauzeo osmo mesto sakupivši 578 bodova.

Dramatičan, ali srećan finiš kvalifikacija za Damira Mikeca. Srpski strelac je dugo u poslednjoj seriji obigravao oko osmog mesta. Kada je ispalio pretposlednji hitac u devetku, činilo se da je finale predaleko.

Izabrane vesti

A, onda je smirio ruku i upucao desetku. Ostalo je da Pakistanac Gulfam Džozef opali. Promašio je centar taman toliko da ne bude desetka. Dovoljno da se naš strelac nađe u finalu koje na rasporedu danas u 08.30 časova.


Spas u poslednji čas, moglo bi se reći. Da je Pakistanac bio staloženiji, bilo bi to novo razočaranje. Srpski strelci podbacili su na Igrama u Riju, naciju nisu obradovali medaljama...

Najbolji u kvalifikacijama bio je indijski strelac Čaudari Saurab, kojem je za prvo mesto bilo dovoljno 586 bodva. Pored Mikeca i Sauraba plasman u finale izborili su i Žang, Rejc, Korostilov, Foruđi, Kim i Pang.



tagovi

Damir MikecOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara