Đorđe Ćirković i Boris Rojević (©srl.rs, ©MN Press)
Đorđe Ćirković i Boris Rojević (©srl.rs, ©MN Press)

Derbi na Banjici: Može li Partizan sa oporavljenim Zečevićem da “rani” silnu Vojvodinu?

Vreme čitanja: 6min | sub. 10.02.24. | 08:18

“Crno-beli su sve bolji. Dolaskom našeg nekadašnjeg golmana Luke Arsenića, dobili su na sigurnosti”, rekao je trener rukometaša Novosađana Boris Rojević. “Da odigramo mušku utakmicu, da nas vidim na gornjoj granici mogućnosti. Ako iko zaslužuje podršku navijača, to su ovi momci", kaže strateg kluba iz Humske Đorđe Ćirković pred večerašnji (19.30) dvoboj u Beogradu

Vreme je za nastavak Super rukometne lige Srbije. Još osam kola je ostalo do kraja ligaškog dela, a već mogu da se naslute putnici u borbu za titulu u maju. Ako ne bude iznenađenja, gledaćemo reprizu iz prošle sezone, četiri kandidata za tron - šampiona Vojvodinu, Metaloplastiku, Partizan i pančevački Dinamo. Eventualno bi u borbu za Evropu i doigravanje mogla da se umeša leskovačka Dubočica koja ima ti boda manje od Pančevaca. Ostali će igrati dodatnih sedam kola plej-auta. Dva najgora tima ispašće u niži rang, dok će desetoplasirani da se bori u plej-autu sa trećeplasiranim iz Super B lige.

Na Banjici se večeras (19.30) igra veliki derbi prvenstva Srbije, duel Partizana i Vojvodine, vicešampiona i šampiona. Biće to repriza finala plej-ofa iz proteklog šampionata, kada su Lale posle dva meča stigle do 11. titule, a 10. uzastopne.

Izabrane vesti

Novosađani se sa Metaloplastikom bore za pol-poziciju pred plej-of, dok crno-beli teško mogu više od “kote 3”, a rival za to mesto biće Dinamo i možda Dubočica. Oba tima ulaze jači u nastavak sezone. Tim Borisa Rojevića je doveo krajem prošle godine dvojicu reprezentativaca Srbije Petra Đorđića i Stefana Dodića, dok ekipa Đorđa Ćirkovića se u hodu konsolidovala, dovela je nešto ranije iskusnog golmana Luku Arsenića, krajem prošle godine stigao je u Humsku defanzivni specijalista, nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Obradović, dok je poslednja akvizicija iz Uba, pivotmen Stefan Šaponjić.

Voši će da bude treći meč u Begradu za samo šest dana. Posle Superkupa sa Dinamom i četvrtfinala Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom u Šumicama na redu je Partizan, najveći rival poslednjih godina. Već za tri dana, tim Borisa Rojevića čeka nastavak Top 16 faze Lige Evrope i meč sa Kadeten Šafhauzenom u Švajcarskoj.

19.30: (4,90) Partizan (10,0) Vojvodina (1,25)

Nije Voša imala problem sa Pančevcima i Zvezdom u prethodnim mečevima. Novosađani su najavili i ove godine dominaciju na srpskim rukometnim terenima. Petar Đorđić i Stefan Dodić su upisali prve minute u crveno-belom dresu, dok su povrede prethodnih dana mučili Tunišanina Mohameda Aziza Aidija, Darka Milenkovića i kapitena Miljana Vukovljaka.

Imamo kadrovske probleme pred duel sa Partizanom i Kadetenom u utorak. Nastojimo da povređene osposobimo. Zgusnut je raspored, skraćena rotacija. Znamo da nas očekuje motivisan Partizan. Banjica je uvek najteže gostovanje, vruć teren, posebno ako budu došli navijači. Partizan je sve bolji. Dolaskom našeg nekadašanjeg trofejnog golmana Luke Arsenića, koji nas dobro poznaje, dobio je na sigurnosti. Tu je i iskusni Nemanja Obradović, oporavio se Zečević… Odlična ekipa, sada je popunjena na svim pozicijama. Kojadinović je reprezentativac Srbije, jedan od trojice najbojih igrača u ligi, tu je još jedan naš nekadašnji igrač, Mladen Šotić, koji je među najboljim krilima u zemlji, uz mlade Kovačevića, Peštića, Popovića, Micića na crti”, rekao je trofejni stručnjak Lala Boris Rojević za Mozzart Sport.

Novosađani ove sezone imaju maksimalan učinak u domaćim okrvirima, a jedina dva poraza su upisali u Ligi Evrope, od Silkeborga u Danskoj i La Riohe u Novom Sadu. U prvom delu šampionata Srbije, Voša je dobila ubedljivo na Slanoj bari Partizan sa 32:24. Lale imaju 16 vezanih pobeda nad crno-belima, neporaženi su današnjeg rivala sedam i po godina, još od 21. septembra 2016. Rojević ne zna za poraz od kluba iz Humske za pet i po godina na klupi Novosađana.

Partizan je poslednih godina uvek drugi, ima kontinuitet dobrih rezultata, diše nam za vratom. Mi imamo dva nova igrača, Đorđića i Dodića. Novajlijama treba dva do tri meseca da se uklope u naš sistem. Tek su počeli da igraju. Nisu imali veliku minutažu u prvom delu sezone, uz to su bili i povređeni, ali verujem da će biti još bolji kako sezone odmiče”, istakao je Rojević, jedan od kandidata za klupu Srbije posle smene španskog stručnjaka Tonija Đerone.

Nekadašnji trener Vojvodine, od proteklog leta kormilar Partizana, Đorđe Ćirković, prepušta ulogu favorita Novosađanima.

Moja očekivanja su da odigramo jednu mušku utakmicu. Nema alibija, jasno je svima u rukometnoj javnosti u Srbiji ko je favorit. Želeo bih da moj tim bude na gornjoj granici mogućnosti, pa da vidimo za koliko će to da bude dovoljno. Vojvodina je prava evropska ekipa, vidi se u domaćim utakmicama kvalitet, da svaku grešku koriste, da kontrama rešavaju to skoro 100 odsto. Ima Vojvodina širok roster i rešenja za sve”, rekao je Ćirković za Mozzart Sport.

18.00: (7,75) Krojclingen (13,0) Kadeten Šafhauzen (1,12)

Dobra vest za crno-bele je da će u konkurenciji za tim da bude Nikola Zečević, prošlosezonski kapiten, reprezentativac Srbije koji se oporavio od operacije ligamenta kolena. Van stroja su Luka Barjaktarović i Luka Lazić, dok bi šansu mogao da dobije i poslednja akvizicija iz Uba Stefan Šaponjić.

Zečević je dobio dozvolu da igra, spreman je za 15 do 20 minuta. Sad, moramo da budemo pametni, da ga odmah ne opteretimo, već da ga postepeno uvodimo u ritam. Njegovo zdravlje je važnije od bilo čega”.

Partizan se u hodu pojačavao tokom sezone. Mladoj ekipi priključili su iskusni golman Luka Arsenić, dok će debi u Super rukomenoj ligi da ima novajlija iz mađarske Tatabanje Nemanja Obradović.

Nasledio sam talentovanu ekipe proteklog leta, ali je falila dubina. Mnogo su igrali na pozicijama koji nisu njihove. Šotić je, naprimer, morao da bude bek… Arsenić nam je mnogo doneo. Sa njim smo sve utakmice pobedili, ukupno devet, od toga šest zvaničnih. Obradović je prethodnih sezona igrao u odbranu, dobijao je u pripremnom peirodu šansu i u napadu. Videćemo da li možemo i koliko da ga koristimo u oba pravca. Moderan rukomet zahteva igrače koji igraju u oba smera i oni su prednosti. Tu su i Kovačević i Peštić, od njih zavisi koliko će da igraju”.

Luka Rogan u prvom meču sezone protiv Partizana na Slanoj bari (©srl.rs)Luka Rogan u prvom meču sezone protiv Partizana na Slanoj bari (©srl.rs)

Partizan se ne odriče borbe za trofeje ove sezone, iako je jasno da ispred sebe ima silnu Vojvodinu.

Konkurentni smo za pehare i u prvenstvu i Kupu Srbije. Ne bih bio nezadovoljan da budemo i četvrti pred plej-of, jer se tada, u maju dele pehari. Moja misija za ovih sedam meseci je da Parizan bude jači iz dana u dan i da kada se bude odlučivalo, budemo najbolji. Sada nam je boja situacija nego u prvom delu sezone. Pregrmeli smo ono najteže. Zečević je počeo da trenira, odmah se vidi kvalitet. Imali smo problem sa povredom Lazića, na Barjaktarovića ne mogu još da računam, bar do narednog meseca”.

18.00: (2,55) Proleter (8,00) Jugović (1,70)

Ćirković je apelovao na navijače Partizana da napune dvoranu na Banjici. Ulaz je slobodan.

Znam koliko momcima znači da imaju pomoć s tribina. Bio sam trener i ekipi koja ima 8-9 reprezentativaca, ali nijedna grupa igrača nije kao ova, koja svaki trening odradi maksimalno, punim energetskim kapacitetom. Ako iko zaslužuje podršku, to su oni. Protekle jeseni igrali samo sa islandskim Hafnarfjerdurom revanš u EHF kupu, pa važan duel sa Dinamom, Banjica je bila prazna. Ne znam da li će sada da bude puna, nije to moj deo posla, ali bih apelovao na navijače da dođu da podrže ove momke”, zaključio je Ćirković.

Ova dva kluba, osim eventualnog plej-ofa mogli bi da se sastanu i u fnalu Kupa Srbije. Žrebom u petak u prostorijama RSS-a je odlučeno da će narednog meseca Vojvodina u Novom Sadu da dočeka Metaloplastiku, dok će Partizan na noge Dinamu u Pančevu. Prenos utakmice sa Banjice možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige.


SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Subota

18.00: (2,55) Proleter (8,00) Jugović (1,70)

18.00: (1,50) Ub (8,50) Obilić (3,15)

19.30: (4,90) Partizan (10,0) Vojvodina (1,25)

Nedelja

18.00: Radnički Kragujevac – Crvena zvezda

Ponedeljak

19.00: Dubočica – Dinamo Pančevo

Ranije odigrano

Metaloplastika – Vranje 38:19 (19:10)



tagovi

Boris RojevićRK PartizanRK VojvodinaĐorđe Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara