Petar Đorđić (©Starsport)
Petar Đorđić (©Starsport)

Detonacija na Slanoj bari: Đorđić u Vojvodini

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.12.23. | 20:39

Srpski reprezentativac pojačaće šampiona naše zemlje, saznaje Mozzart Sport. U ponedeljak bi trebalo da stavi ugovor sa Lalama do juna 2025. Dolazi iz Benfike za koju je branio boje od 2019. godine, a pre toga je bio rukometaš Veclara, Flensburga, Hamburga i beloruskog Meškov Bresta

Rukometni klub Vojvodina raste, postaje brend ne samo grada Novog Sada, već i Srbije. Pred novogodišnje praznike, stiže paketić na Slanu baru, a u njemu – Petar Đorđić (33). Srpski reprezentativac, doskorašnji levi bek Benfike, postaće novi igrač Vojvodine. Iskusni bombarder potpisaće u ponedeljak ugovor sa desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije do juna 2025. godine, saznaje Mozzart Sport.

Dugo se u rukometnim kuloarima pominjao da bi iskusni levi bek reprezentacije Srbije i jedan od aduta Tonija Đerona na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine mogao da pojača Lale i bude adut u napadu na trofeje u Srbiji, ali i nokaut fazu Lige Evrope. Problem je bio ugovor do juna 2025. godine koji je rođeni Šapčanin imao sa lisabonskim Orlovima.

Izabrane vesti

Na kraju, prvi levi bek Srbije prethodnih godina, momak razornog šuta, raskinuće saradnju sa osvajačem Lige Evrope 2022. godine i stići na Slanu baru i biće veliko pojačanje za četu Borisa Rojevića u nastavku sezone. Očekivani dolazak Đorđića biće jedan od najvećih transfera nekog našeg kluba u prethodnoj deceniji i pokazatelj da se Novosađani ne šale, da imaju velike ambicije.

"Postoji veliki interes za Petra Đorđića, ali on i dalje nije igrač Vojvodine", rekao je potpredsednik srpskog šampiona Marko Vujin za Mozzart Sport.

Đorđić je u prethodnom periodu malo igrao u Portugaliji. Imao je povredu ahilove tetive koja ga je odvojila od terena skoro dva meseca. Prošle nedelje se vratio u tim Hote Gonzalesa, zablistao, dao je 10 golova Gimaraisu i prebacio brojku od 1.000 pogodaka u dresu najpopularnijeg kluba u Portugaliji. Benfika je i ove sezone u domaćim okvirima u senci Porta i gradskog rivala Sportinga, a ispala je iz Lige Evrope u jakoj grupi gde su prošli u narednu fazu Rajn Nekar Leven i Nant.

Ove nedelje staviće se na raspolaganju Toniju Đeronu u Staroj Pazovi u centru Fudbalskog saveza Srbije za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

VOŠINA DOMINACIJA U 2023: ČETVRTI TROFEJ U GODINI OSVOJEN U LAZAREVCU

Rođenom Šapčaninu Vojvodina će da bude prvi klub u Srbije. Odrastao je u Nemačkoj gde je njegov otac, legendarni golman Zoran Paša Đorđić imao bogatu karijeru. Igrao je za Veclar (2008-2010), u dva navrata za Flensburg (2010-2013 i 2015-2017), Hamburg (2013-2015), dve sezone je branio boje najboljeg beloruskog kluba Meškov Bresta (2017-2019), dok je četiri i po godine proveo u Benfiki.

Sa Orlovima iz Lisabona je prošle godine, sa Lazarom Kukićem, napravio najveći uspeh u istoriji portugalskog rukometa, osvojen je trofej Lige Evrope, posle epskog finala u Lisabonu protiv favorizovanog Magdeburga i pobede posle produžetaka. U sezoni 2021/2022, Đorđić je bio najbolji strelac Lige Evrope, zajedno sa hrvatskim reprezentativcem Halilom Jaganjcem. Obojica su postigla po 107 golova.

SRPSKA BAJKA U LISABONU – ĐORĐIĆ: PRVI PUT SAM ZAPLAKAO; KUKIĆ: NAPRAVILI SMO ČUDO

Novim bombastičnim transferom, verovatno najvećim u klupskoj istoriji, Novosađani pokazuju da priča o „evropskoj Vojvodini“ nije samo mit i šala nego da Lale krupnim koracima idu napred. Strategija desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije je da vrate u zemlju što veći broj reprezentativaca. Posle povrede desnog beka Milana Milića, Lale su želele da se pojačaju u nastavku sezone na toj poziciji, ali nisu uspeli da dovedu adekvatnog novajliju, pa zasad Milan Golubović ostaje usamljen na poziciji desnog beka.

U Vojvodini je stasao supertalentovani pivotmen Luka Rogan (20) koji je na spisku od 20 rukometaša za EP, iskusni defanzivni specijalista Miljan Pušica je igrama u crveno-belom dresu za prethodnih godinu dana, posle teške povrede kolena, opet izborio da bude deo najbolje selekcije i biće adut narednog meseca u Nemačkoj. Vukašin Vorkapić sa statusom reprezentativca Srbije se letos vratio u našu zemlju, stigao je u Vošu iz francuskog Ivrija. Na vrata najbolje selekcije kucali su i desni bek Milan Milić (nažalost, teška povreda kolena ga je odvojila na duži period van terena) i golman Andrej Trnavac (bio na širem spisku za EP), dok će veliko pojačanje Novosađana u nastavku sezone da bude i nekada najbolji junior Evrope Stefan Dodić.

RUKOMETNA BOMBA GODINE: STEFAN DODIĆ U VOJVODINI

Vranjanac je počeo sezonu u Celju, ali zbog povrede kolena je došlo do raskida ugovora. Trenira punom parom i trebalo bi da bude veliko pojačanje srpskog šampiona u nastavku sezone. Nažalost, lucidnog srednjeg beka neće biti u selekciji Srbije u Nemačkoj, a prošle godine je branio boje naše selekcije na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Vojvodina je imala godinu iz snova 2023. godine. Osvojena je dupla kruna u Srbiji, a na Slanu baru je stigao prvi evropski trofej, EHF kup. Četa Borisa Rojevića prvi deo Super rukometne lige Srbije je završila kao lider sa svih 14 pobeda. Nadmoćno je završena ova godina u domaćem šampionatu trijumfom u Pančevu protiv Dinama sa 27:18, a u nedelju su Lale osvojile i četvrti trofej u 2023. godini, Svesrpski kup u Lazarevcu. Pali su pančevaćki Dinamo u polufinalu i banjalučki Borac u finalu.

Izborena je druga faza Lige Evrope u konkurenciji danskog Silkeborga, španske La Riohe i makedonskog Alkaloida. U Novi Sad u Top 16 drugorangiranog evropskog takmičenja naredne godine dolazi moćni Flensburg, jedan od kandidata za trofej, i švajcarski šampion Kadeten Šafhauzen.



tagovi

Petar ĐorđićRK VojvodinaRukometna Liga EvropeRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara