Vladimir Cupara (©Starsport)
Vladimir Cupara (©Starsport)

Groznica trese Mađare: Karte planule, Segedin na nogama

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 13:02

Nema više ulaznica (prodato svih 8.143) za majstoricu rukometnog prvenstva Mađarske, duel Segeda i Vesprema

Rukomet je u Mađarskoj dvoranski sport broj 1. Naši severni susedi obožavaju ovaj sport. Prošle nedelje je na završnom turniru Lige šampiona za dame bilo rekordnih 20.041 gledalaca u Budumipešti, a večeras (20.30, Sport Klub 1) epicentar je u komšiluku u Segedinu. Igra se majstorica za titulu, duel ljutih rivala Segeda i Vesprema, ekipa koje imaju u Top 5 najvećih budžeta na svetu.

Domaći teren je u prve dve utakmice bio presudan faktor. Četa Huana Karlosa Pastora je slavila sa 31:25, dok je u ponedeljak Vesprem Momira Ilića bio još ubedljivji, pobedio je sa 34:27, uz odlične partije sprskih reprezentativaca Dragana Pešmalbeka (šest golova) i Vladimira Cupare (devet odbrana).

Izabrane vesti

Sve ulaznice su planule, na dan majstorice nema karata ni za lek. Svih 8.143 navijača biće u velelepnoj Pik Areni u gradu na Tisi u blizini srpske granice.

20.30: (2,55) Seged (8,00) Vesprem (1,70)

Oba tima su imale skromne sezone. Od Vesprema se očekivao plasman na završni turnir Lige šampiona, ali je poljski Kjelce bio mnogo jači u četvrtfinalu. Seged je ispao u prvoj nokaut rundi, upravo od tima Momira Ilića koji je prvi meč u Segedinu dobio sa 13 golova razlike (36:23). Trener Pastor i pomoćnik Marko Krivokapić napuštaju klupu na kraju sezone, godinu dan pre isteka ugovora.

Posle eliminacije od Vesprema u evroeliti, popravilo je formu šampiona Mađarske koji je prošle sezone posle drame na terenu ljutog rivala stigao do trijumfa.

Ključni igrač PIK Segeda je slovenački srednji bek Dean Bombač. Od lucidnog organzatora igre sve polazi. Na golu je odličan veteran Roland Mikler, a tu su i odlični pivotmen Mikloš Rosta, bek Rikard Bodo, Slovenac Borut Mačkovšek...

Srpski reprezentativac Bogdan Radivojević ove sezone je bio u drugom planu u Segedinu. Prednost na desnom krilu je imao Hrvat Mario Šoštarić. Nekadašnjeg igrača Partizana, Flensburga i Rajn Nekar Levena nije bio u sastavu na prve dve utakmice. On se pre dve nedelje oprostio od kluba u kom je proveo četiri godine i slobodan je u izboru nove sredine.

Vespremu bi titula spasila sezonu posle kraha u Ligi šampiona. Kup Mađarske je osvojen. Igrači iz drugog plana su dominirali u timu Momria Ilića u ovom plej-ofu. Islanđanin Bjarki Mar Elison je odlično zamenio Hrvata Manuela Štrleka na poziciji levo krila, dok je u drugoj utakmici eksplodirao Srbin sa mađarskim pasošem Zoran Ilić koji je bio nepogrešiv pre četiri dana (7/7). Naravno, tu je odlični levoruki Francuz Nedim Remili, pojačanje iz Kjelcea.

Cupara je dobio veću minutažu od Španca Rodriga Koralesa i pokazao da je ove sezone bio neprevadno u drugom planu. Nekoliko zicera je skinuo, postigao pogodak od svog gola na startu drugog poluvremena u drugom meču finalne serije i bio čovek prekreta, posle izjednačenih prvih 30 minuta.

Cela sezona kod naših severnih komšija staje u ovih 60 minuta. Rukometni spektakl kao uvod u naredni vikend, kada je na programu poslastica sezone, završni turnir Lige šampiona u Kelnu.

MAĐARSKA 1 – FINALE PLEJ-OFA (MAJSTORICA)

Petak

20.30: (2,55) Seged (8,00) Vesprem (1,70), u seriji 1:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

VespremPik SegedVladimir CuparaBogdan RadivojevićMomir IlićDragan Pešmalbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara