Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Hrvati daleko od Tokija, biti ili ne biti protiv Portugalaca

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 12:49

Posle poraza od domaćina kvalikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, Kauboji moraju da slave danas u Monpeljeu. Nemačka u Berlinu domaćin Sloveniji

Počeli su u petak kvalifikacioni rukometni turniri za odlazak na Olimpijske igre. Kao kontinentalni šampioni vizu za Tokio su izvadili Španija, Argentina, Egipat i Bahrein. U prestonici Japana igraće i svetski šampion Danska i domaćin najveće spotskog takmičenja na svetu. Za šest mesta ima 12 kandidata. Iz svake grupe po dve najbolje selekcije igraće na Olimpijskim igrama u prestonici Japana.

U petak nije iznenađenje. Norveška je pobedom protiv Brazila izvesno izborila olimpijsku vizu, prvi put posle 49 godina, dok će u Podgorici Brazil, Čile i Južna Koreja da se bore za preostalo mesto.

Izabrane vesti

Više uzbuđenja bilo je u ostale dve gupe. Francuska je u Monpeljeu dobila Hrvatsku sa 30:26 u derbiju dana. Kauboji danas (18.30) imaju ključni duel protiv odličnih Portugalaca koji su lako slomili otpor Tunisa. U slučaju da ne pobedi, Hrvatska gubi šanse da se nađe među 12 selekcija na Olimpijskim igrama ovog leta. Izabranici novog selektora Hrvoja Horvata nemaju izbora, pobeda je imperativ. Portugalci su godinam u usponu, još nisu kadri da se bore za medalju na velikim takmičenjima, ali idu krupnim koracima ka svetskim vrhu. Selektor Hrvatske iskoristio je pravo na zamenu igrača. Prijavio je Luku Šebetića, a na tribine se seli Šime Ivić.

18.30: (1,60) Hrvatska (8,00) Portugalija (2,85)

Uzbudljivo će biti u Berlinu gde Nemačka dočekuje Sloveniju (15.35). Pobednik ovog meča igraće na Olimpijskim igrama jer je u grupi i autsajder Alžir. Panceri su na otvaranju odigrali triler protiv Švedske (25:25), svetskog vicešampiona iz Egipta ove godine. Islandski stučnjak na kormilu Nemaca Alfred Gislason ima na raspolaganju jači tim nego na SP.

Vratio se u selekciju trio Kila - Patrik Vinček, Hendrik Pekeler i Stefan Vajnhold koji su bojkotavli Svetsko prvenstvo zbog straha od virusa korona. Tu su i dalje perjanice tima Uve Genshajmer, golman Kjelca Andreas Volf i bek Melsungena Julijus Kun.

15.35: (1,60) Nemačka (8,00) Slovenija (2,85)

Slovenci nisu imali problema sa Alažirom na premijeri, ali sada izabranike Ljubomira Vranješa čeka teži zadatak. Slovenci su stigli u Berlin bez povređenih Boruta Mačkovšeka, Tilena Kodirna i Nika Henigmana. I dalje je to reprezentacija koja je sastavljena od igrača koji brane boje najboljih klubova Evrope. U selekciji su Miha Zarebec, Dean Bombač, Jure Dolenac, Blaž Janc, Blaž Balagotinšek... U odnosu na Egipat u reprezentaciju se vratilo krilo Vesprema Gašper Marguč.


tagovi

kvalifikacije za Olimpijske igrerukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Norveškerukometna reprezentacija nemačkeRukometna reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara