Jovana Preković (Foto: Reuters)
Jovana Preković (Foto: Reuters)

Jovana Preković brani svetsku titulu: Olimpijska šampionka u finalu Svetskog prvenstva u Dubaiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 12:17

U reprizi finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za titulu svetske šampionke boriće se sa Ukrajinkom Seroginom Anitom

Oduševila je čitavu Srbiju nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju i donelo joj zlato. Sada je Jovana Preković na putu da postane i svetska šampionka u karateu. U finalu Svetskog prvenstva u karateu (u kategoriji do 61 kilograma) koje se održava u Dubaiju, boriće se sa Ukrajinkom Anitom Seroginom , koju je ove godine već savladala u borbi za titulu evropske prvakinje.

(1,35) Jovana Preković - Anita Serogina (2,90)

Izabrane vesti

Jovana je u prvom meču savladala Dorotu Banaščik iz Poljske rezultatom 4:0, potom sa 5:0 porazila Aleksandru Grande iz Perua sa kojom je megdna delila i u Tokiju minulog leta. U trećoj borbi je deklasirala Midi Šaimu iz Alžira (8:0) i zakazala polufinale. Na put do finala pokušala je da joj stane Ingrid Sučankova iz Slovačke, ali je srpska karatistkinja slavila sa 3:2 i izborila plasman u samo završnicu turnira.

Na poslednjem koraku čeka je Serogina, koju je savladala i u finalu Evropskog prvenstva i tako po drugi put u karijere postala prvakinja Starog kontinenta.

"Jako sam zadovoljna današnjim nastupom i mojom trenutnom formom. Danas sam na veoma ubedljiv način izborila učešće u fiinale. Po rezultatima se jasno vidi da sam bila ubedljiva, sigurna i spremna ali nije još gotovo... U subotu je finale", izjavila je Jovana Perković, prenosi Danas.

Roksanda Atanasov, trener naše Jovane, istakla je da posle Olimpijskih igara u Tokiju nije bilo prostora za preveliko slavlje, jer je odmah postavljen cilj da se odbrani svetski tron.

"Nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju nismo mnogo slavile jer smo želele da odbranimo titulu prvaka sveta osvojenu 2018. godine. Nastavile smo vredno da treniramo i radimo i rezultat nije izostao. Spremne smo za finale. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu odbrane, Olimpijskom komitetu Srbije, kompaniji Peštan i Opštini Aranđelovac i Karate federaciji Srbije što su zajedničkim snagama omogućili da u Aranđelovac dovedemo svet i da imamo najbolje moguće uslove za pripreme i za ovo takmičenje. Nismo menjali naš recept koji smo primenili tokom priprema za Tokijo i eto, opet se pokazao kao najbolji", izjavila je Atanasova.



tagovi

jovana prekovićkarate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara