Trener karatista Crvene zvezde Igor Gajić (©MN Press)
Trener karatista Crvene zvezde Igor Gajić (©MN Press)

Karatisti Crvene zvezde treći put na krovu Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 16:41

Crveno-beli titulu osvojili u Beogradu

Karatisti Crvene zvezde su posle olimpijskog zlata Jovane Preković u Tokiju upotpunili sjajnu godinu za Srbiju u ovom sportu. Crveno-beli su na Evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu osvojili titulu u disciplini borbe.

Karate klub Crvena zvezda se titulom u Beogradu popeo prvi put na krov Evrope od 1998. godine, kada je odbranio krunu osvojenu godinu dana ranije. Crveno-beli su takođe u dva navrata bili šampioni sveta – 2013. i 2015. godine, a u srpskoj prestonici su se okitili zlatnom medaljom na Prvenstvu Evrope u konkurenciji ekipa iz 29 zemalja.

Izabrane vesti

Do evropske krune Crvena zvezda stigla je u sastavu Nenad Đuričić, Milan Pavlović, Igor Popović i Srđan Marić, koji je na Evropskom prvenstvu nastupao za crveno-bele kao pozajmljeni borac zrenjaninskog kluba Banatski cvet.

Crveno-bele je do treće evropske titule predvodio Igor Gajić.

Veoma sam ponosan na našu ekipu. Bilo je veoma teško stići do ovakvog uspeha u izuzetno jakoj konkurenciji. Ipak, moji borci su uspeli da savladaju sve prepreke i dođu do pehara. Zahvaljujem se i našem bratskom Karate klubu Banatski cvet i njihovom treneru Nikoli Vukeliću što su nam ustupili Srđana Marića koji je zajedno sa Nenadom, Milanom i Igorom ostvario ovaj neverovatni uspeh. Čestitam svima na fantastičnim rezultatima“, rekao je Igor Gajić, trener karatista Crvene zvezde.

Pored titule prvaka Evrope u seniorskoj konkurenciji, kadeti Crvene zvezde su pokupili medalje i u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Aljoša Petrović, Andrej Stanić i Mihailo Šmit su osvojili srebrnu medalju u disciplini kate, a Emilija Antanasijević se okitila bronzom u katama, u juniorskoj konkurenciji.



tagovi

karateSD Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara