Jovica Nikolić u meču sa Slovencima u Kragujevcu (©Starsport)
Jovica Nikolić u meču sa Slovencima u Kragujevcu (©Starsport)

Može li Jovica Nikolić da bude Đeronin džoker protiv Nemaca?

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.01.23. | 17:37

"Gaje klasičan nemački sistem. Već nekoliko meseci sam tu, upoznat sam sa načinom igre. Uglavnom se rešava individualnim kvalitetom, jedan na jedan i dva na dva. Imaju odlične bekove i mnogo akcija se završava na pivotmene", rekao je desni bek Orlova za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Dominirao je Jovica Nikolić u dresu Vojvodine u Superligi Srbije. Prošle sezone bio je najbolji igrač domaćeg prvenstva. Sa samo 21 godinom stasao je za veću stepenicu. Proteklog leta prešao je u najjači šampionat na svetu, Bundesligu. Dres Lala zamenio je za Veclarov, klub koji ima veliku tradiciju u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Selektor Srbije Toni Đerona u Katovicama na poziciji desnog beka ima Predraga Vejina, Miloša Orbovića i Jovicu Nikolića. Teško da ima mesta za svu trojicu među 16. Nije bilo Novosađanina u meču sa Alžirom na premijeri Svetskog prvenstva. Bio je prekobrojan, sa pivotmenom Ivanom Popovićem gledao je meč s tribina, ali spreman ja kao zapeta puška ako dobije šansu protiv Pancera u nedelju (18.00) u derbiju Grupe E na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Imao je odličnu rolu Nikolić protiv Slovenije u baražu, posebno u Kragujevcu, bio je solidan i na dve prijateljske utakmice sa Švedskom. Odličan u igri jedan na jedan, srčan, voli da „uđe u meso“, mogao bi da bude Đeronin džoker.

Ima nas 18 u timu, dok ne dođe Dejan Milosavljev. To je odluka selektora. Sigurno da nijednom igraču nije pravo kad ne igra, ali mislim da je za svakog od nas bitno da se pobeđuje. Imamo dobru hemiju, niko ne gleda ko koliko provodi minuta na terenu, dobrobit reprezentacije je uvek na prvom mestu. Presrećan sam što smo pobedili, osećao sam se kao da sam igrao 60 minuta“, rekao je Nikolić za Mozzart Sport.

Svestan je desni bek Veclara koliko pobeda protiv Pancera može da donese Srbiji. Četvrtfinale bi onda bilo nadohvat ruke.

"Ima pozitivne treme kod svih nas. Ne sme da bude straha, da ne nabijamo pritisak, da budemo opušteni, da damo maksimum. Nemačka ima vrhunske igrače. Osim Volfa, koji je u Poljskoj, ostali su u Bundesligi. Gaje klasičan nemački sistem. Već nekoliko meseci sam tu, upoznat sam sa načinom igre. Uglavnom se rešava individualnim kvalitetom, jedan na jedan i dva na dva. Nemci imaju odlične bekove i mnogo akcija se završava na pivotmene. Gledali smo snimke, dobro smo se spremili. Moramo da uđemo sa 100 odsto i onda mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Očekujem pobedu u nedelju“.

Nedelja, 18.00: (1,70) Nemačka (8,00) Srbija (2,55)

Juri Knor je neko ko je iskočio u prvi plan u timu Alfreda Gislasona.

On je odigrao sjajno u reprezentaciji ovih nekoliko utakmica, prijateljske sa Islandom i protiv Katara na otvaranju Svetskog prvenstva. Igra dobro i u klubu, Rajn Nekar Levenu. Odmerio sam snage protiv njega u Bundesligi, dobar je golgeter, dobro sarađuje s pivotmenima. Jeste on neko na koga moramo dobro da obratimo pažnju. Uzdam se u našu odbranu, u sredini imamo dvojicu iskusnih rukometaša, pa verujem da možemo da ga zaustavimo“.

Posle Superlige Srbije – Bundesliga. Velika promena za nekog ko ima samo 21 godinu.

Imao sam povredu skočnog zglob na početku priprema, posle sam zaradio i koronu. Malo me je to poremetilo u dokazivanju u novom klubu, ali ide sve na bolje. Zadovoljan sam minutažom u poslednje vreme, igram minimum po 30 minuta. Dešavalo se da budem na terenu i od 45 do 50 minuta“.

Loše je Veclar krenuo novu sezonu, pa je usledila promena trenera. Na klupu je stigao selektor Hrvatske Hrvoje Horvat.

Tek je stigao, dve nedelje je radio s nama pred pauzu zbog Svetskog prvenstva. Mislim da će to ići na bolje u nastavku sezone. Dosta insistira na igri u odbrani“.

Ne zaboravlja Nikolić bivši klub, Vojvodinu.

Kad god imam slobodan trenutak, gledam utakmice Voše, navijam. To je klub u kome sam proveo prelepih pet godina. Nadam se da će odbraniti titulu i ove sezone“, zaključio je desni bek Orlova.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeJovica Nikolićrukometna reprezentacija nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara