Filip Filipović (©MN Press)
Filip Filipović (©MN Press)

Ne može se do pehara bez Srba: Filipović, Pijetlović, Drašović i Gocić doneli Solnoku 10. titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.05.21. | 21:18

Širom Evrope srpski vaterpolisti podižu trofeje

Za uspeh u vaterpolu potrebna vam je jedna stvar - da vam venama struji srpska krv. Dovedite igrače iz Srbije i uspeh je zagarantovan. Postalo je nezamislivo da u šampionskim generacijama širom Starog kontinenta nema nekog vaterpoliste iz Srbije, a kada se na jednom mestu okupe njih trojica, a mozak operacije takođe bude čovek iz naše zemlje, uspeh je zagarantovan.

Srpski kvarter predvodio je Solnok do trofeja LEN Kupa Evrope, a početkom maja meseca, a za manje od mesec dana u raskošne Solnokove vitrine nastanio se novi trofej. Solnok je u finalu prvenstva Mađarske nadigrao OSC dva puta (14:13, 18:10) i stigao do jubilarne 10. nacionalne titule.

Izabrane vesti

Filip Filipović, Duško Pijetlović i Radomir Drašović su pod komandnom palicom Živka Gocića blistali ove godine, a kruna briljantne sezone je biti najbolji u zemlji koja diše za vaterpolo. Naneo je Solnok ekipi OSC teške poraze, ogolio je sve mane rivala na bojnom polju - u bazenu - a u tome su prednjačili srpski reprezentativci. Prvo u finalu LEN Kupa Evrope, a zatim i u finalu domaćeg šampionata. 

Titula je posle četiri godine ponovo u naručju Solnoka, a drugu pobedu u finalnom meču potpisali su Filip Filipović sa tri gola i Radomir Drašović sa dva. Solnokov kvartet nije se jedini okitio šampinskim zvanjem, biografije su obogatili Milan Aleksić u Španiji i Andrija Prlainović u Francuskoj.

Milan Aleksić je pomogao Barseloneti da osvoji 16. nacionalnu titulu i ukupno 21. prvi trofej u istoriji kluba. Barseloneta, učesnik završnice fajnal-ejta Lige šampiona u Beogradu, u finalu domaćeg prvenstva je bila bolja od Barselone (12:7, 12:4). A Andija Prlainović je prvu sezonu u marselju krunisao šampionskim peharom. Marselj je prkinuo post od četiri godine i savladavši Noazi la Sek u finalu (14:11, 16:16) stigao do 38. titule u Francuskoj. 

Andrija Prlainović će sa marseljom poput Milana Aleksića učestvovati na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu, koji se igra od 3. do 5. juna, i pokušaće da ponovo zanjiše u naručju najvredniji klupski trofej. Pored Prlainovića i Milana Aleksića će se na fajnal-ejtu od srpskih igrača naći Dušan Mandić, koji brani boje Pro Reka, Đorđe Lazić adut italijanske Breše i Nikola Jakšić, koji sa Ferencvarošem napada tron.



tagovi

Filip FilipovićDuško PijetlovićRadomir DrašovićŽivko GocićMilan AleksićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara