Jovica Nikolić (©Starsport)
Jovica Nikolić (©Starsport)

Nikolić za Mozzart Sport: Voša je najbolja, 99 odsto smo šampioni, spreman sam za Bundesligu

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.04.22. | 07:09

„Utakmica protiv Partizana bila nam je najbitnija na putu do desete, jubilarne krune. Odigrali smo odličnu utakmicu. Želimo da završimo sezonu bez poraza. Izabrao sam Veclar, odličan klub gde mogu da napredujem“, istakao je levoruki bombarder Novosađana

Nisu rukometaši Vojvodine navikli na poraze u prethodnoj deceniji. Ove sezone, tri tima su uspela sa sruše osmostruke uzastopne šampione Srbije. Švajcarski Kadeten je letos u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope dobio četu Borisa Rojevića, a u domaćim okvirima, samo su Crvena zvezda u prvom delu šampionata i Metaloplastika pre osam dana u finalu Kupa Srbije u Leskovcu pobedili novosadske crveno-bele. Posle tri vezane duple krune, ove godine oba trofeja neće krasiti vitrine Novosađana, ali je titula na pragu Slane bare, deveta u nizu, a deseta, jubilarna za Vojvodinu.

Srušen je Partizan u derbiju osmog kola plej-ofa Superlige. Voša i dalje ima maksimalan učinak u odlučujućem delu prvenstva, pa šampanjac već može da se hladi u „srpskoj Atini“. Perjanica Novosađana je Jovica Nikolić, jedini srpski reprezentativac iz domaćih klubova. Iako ima tek 21 godinu, već nekoliko sezona je lider ove ekipe. Uz iskusne Nemanju Pribaka, veterana na golu Svetislava Verkića i slovenačkog levog beka Gregora Ocvirka, najzaslužniji je što će, najverovatnije, i ove godine Vojvodina da stigne do nove krune i potvrdi dominaciju u srpskom rukometu.

Izabrane vesti

Kada je bilo najvažnije, u finišu meča, levoruki novosadaski bombarder nije zatajio. U trenucima kada je Partizan stizao na samo gol zaostatka, s dve vezana pogotka vodio je crveno-bele do novih bodova na Banjici. Titula je nadohvat ruke.

"Gostovanje Partizanu, uz Šabac, sigurno je najteže u ligi. Mislim da smo 99 odsto osvojili titulu. Do kraja prvenstva igraćemo maksimalnu svaku utakmicu, sa željom da pobedimo. Ovo nam je bio najbitniji meč na putu do desete, jubilarne krune za Vojvodinu. Srećan sam što smo pobedili, odigrali smo odličnu utakmicu, pokazali smo da smo najbolja ekipa u Srbiji. Znali smo da je finale Kupa i poraz od Metaloplastike bio samo loš dan. Digli smo se posle toga. To me veoma raduje, pokazali smo snagu, da ovaj tim ima karakter. Blizu smo titule, ali želimo da završimo ovaj plej-of bez poraza, sa maksimalnim učinkom“, rekao je Nikolić za Mozzart Sport.

Novosađani su opravdali ulogu favorita na Banjici. Od starta meča, Lale su povele, napravila +4 u 12. minutu i tu prednost nisu ispuštali do kraja.

"Poveli smo sa 6:2, ali smo i tada znali da nije gotovo. Nismo se opustili, samo je Partizan zaigrao bolje nego na startu utakmice. Raduje me što smo uspeli da odbijemo nalet domaćina, kada je stigao na gol zaostatka, kada se publika podigla, kada je bila uz crno-bele. Bili smo staloženi, uspeli smo odmah da reagujemo, nismo paničili. Odigrali smo smirene glave, pokazali da smo iskusna ekipa“.

U plej-ofu Superlige Srbije prošle godine, Lale su imale svih 14 pobeda. Sada su na osam, ali im se smeši novi maksimalan učinak u prvenstvu.

Sigurno da nam je to motiv, da završimo bez poraza. Nećemo se opustiti. Najkvalitetnija smo ekipa u ligi i mislim da bi trebalo da mirno rešimo pitanje šampiona“.

Krajem prošle godine, Nikolić je potpisao dvogodišnji ugovor sa Veclarom, timom koji je trentuno na šestom mestu u najjačoj ligi na svetu, sa šansama da izbori međunarodno takmičenje. Veliki izazov za srpskog reprezentativca. Čini se da nije napravio korak napred, već trokorak. Vojvodina ostaje bez najboljeg igrača, ali bi reprezentacija mogla da dobije za narednih 10 godina desnog beka ekstra klase. Od Marka Vujina, Srbija kuburi na toj poziciji.

Spreman sam za Bundesligu, za Veclar, i fizički i psihički. Mislim da nisam napravio pogrešan korak. Ostaje na meni da pokažem da li sam za taj nivo rukometa ili nisam. Izabrao sam jedan odličan klub gde mogu da napredujem. Ne mislim da prerano napuštam srpski rukomet“.

Jovicu nismo gledali na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Tokom priprema reprezentacije u Staroj Pazovi imao je povredu koja ga je odvojila od šampionata.

Žao mi je što nisam mogao da pomognem drugovima u Segedinu. Sada sam zdrav, samo da tako ostane. Verujem da ćemo se kvalifikovati na Svetsko prvenstvo naredne godine“.

Ove nedelje – reprezentaciju Srbije očekuje dvomeč baraža sa Slovenijom za odlazak na Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj naredne godine. Nije nas bilo u Egiptu prošle godine. Novi izostanak s velikog takmičenje opet bi Orlove vratio dva koraka nazad, posle nagoveštaja boljih dana kada je kormilu stigao španski stručnjak Toni Đerona.

Slovenija je odlična selekcija. Godinama postižu dobre rezultate. Novi selektor Zorman je sigurno osvežio selekciju, igrači su željni dokazivanja. Težak dvomeč nas očekuje, imamo malo vremena da se spremimo, ali kako je nama, tako je i njima“.

Škripalo je na poziciji desnog beka u Segedinu. Posle povreda i bolesti, Đerona je ostao bez trojice igrača na toj poziciji. Nije bilo ni Milana Mlića, Nemanja Zelenovića i Jovice Nikolića. Miloš Orbović iz švajcarskog Krijensa je ostao usamljen.

Orbović je cele pripreme i prvenstvo odigrao sam na desnom beku. Nije mu bilo lako da izdrži, sigurno je i umor uticao. Nadam se da smo ispucali pehove, da ćemo sada kompletni da odigramo mečeve u Celju i Kragujevcu“, zaključio je Nikolić.



tagovi

RK VojvodinaRukometna reprezentacija SrbijeJovica Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara