Bakari Dialo (©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)
Bakari Dialo (©RK Vardar 1961/Denis Dukovski)

Olborg želi osvetu, Vardar ne odlazi u Dansku s belom zastavom

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 12:22

Rukometna Liga šampiona: Seća se dobro vicešampion Evrope poraza u Skoplju prošlog meseca - 28:30

Makedonski rukometni šampion Vardar gostuje u Danskoj gde ga čeka težak ispit. Crveno-crni dolaze u dom evropskog vicešampiona Aalborga (18.45), koji želi da se osveti za poraz u Skoplju pre manje od mesec dana. Skopski gigant je tada iznenađujuće dobio sa 30:28 pred svojim navijačima u dvorani Jane Sandanki.

Vest da je Vardar pobedio velikog favorita u Skoplju zvučala je kao bomba. U jednom trenutku Danci su vodili sa pet golova, ali je tim Veselina Vujovića režirao preokret i pokazao da ga nikada ne treba otpisivati. Bio je to prvi duel dva tima, sada sledi drugi obračun u istoriji.Na ovoj utakmici Vardar 1961 biće bez golmana Borka Ristovskog koji ima mučninu i povraćanje. Ali Safar je registrovan na njegovom mestu. Svi ostali igrači su spremni.

Izabrane vesti

18.45: (1,20) Olborg (11,0) Vardar (5,60)

Vardar je do meča sa Montpeljemo pre šest dana bio jedini neporažen tim u Ligi šampiona, ali je francuski tim bio uvedljov u Skoplju (25:31).

"Ne idemo u Dansku s belom zastavom. Ako bi Meškov Brest mogao biti ravnopravan do samog kraja, zašto ne bismo i mi? Potpuno druga utakmica dolazi od one u Skoplju. Uspeli smo da usporimo protivnika i da ne trčimo previše. Sigurno je da Olborg neće ponoviti greške koje je napravio u prvom meču. Hoćemo li imati iznenađenje u našoj igri? Možda neka kombinovana odbrana, sa kojom ćemo ih opet usporiti", rekao je trener Vardara Veselin Vujović.

18.45: (1,45) Kil (8,50) Seged (3,40)

Olborg je ove sezone savršen na svom terenu. Tim je odigrao osam utakmica i pobedio u svih osam. Danski šampion ima samo jedan neuspeh u 18 utakmica. To je u domaćem prvenstvu protiv Holstebra (36:38) u utakmici odigranoj u maju. Vardar, s druge strane, nije imao gostujuću pobedu u Ligi šampiona više od dve godine. Poslednji trijumf crveno-crnih izvan svog doma je na 29. septembra 2019. godine, kada je Motor Zaporožje poražen u Ukrajini (30:31). Ovde ne računamo prošlogodišnji trijumf protiv Elveruma, jer su se oba meča igrala u Skoplju.


tagovi

EHF Liga šampionaRK VardarRK Olborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara