Nikola Zečević (©MN Press)
Nikola Zečević (©MN Press)

Partizanov bingo, vratio se Zeka kapiten: Hoću trofej, bićemo pravi u maju

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.24. | 06:38

Nikola Zečević posle operacije ligamenta kolena sredinom jula opet na parketu. Protiv Vojvodine samo u defanzivi, ali uskoro ćemo ga gledati u oba smera

Srpski rukomet ima talentovane igrače, sada već bivše juniore kojima je istekao staž u mlađim kategorijama, a već nekoliko godina igraju u seniorskoj konkurenciji. Oni bi nekada trofejni sport mogli da vrate na staze stare slave. Nažalost, perjanice bronzanih Orlića sa Evropskog prvenstva u Portugaliji 2022. godine i četvrti na svetu prethodnog leta imaju probleme s povredama.

Miloš Kos je propustio veći deo prošle sezone zbog problema s leđima, ali ove je pravi, debitovao je za Orlove na velikom takmičenju prošlog meseca, na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Stefan Dodić nikako da zaigra. Tek što se oporavio, obukao dres Vojvodine na meču sa Zvezdom u Kupu Srbije, doživeo je novu povredu, ovog puta mišića, i čega ga nova duža pauza. U stroju je konačno i Nikola Zečević, koji je pre nešto manje od godine dana odigrao premijernu utakmicu za najbolju selekciju Srbije u Bergenu u duelu s Norveškom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Bio je glavni adut Đorđa Teodorovića u Atini i Berlinu na Svetskom prvenstvu za juniore protekog leta, ali je na meču sa Farskim Ostvima u četvrtfinalu, posle pada, doživeo jednu od najtežih povreda, stradao je ligament kolena. Posle operacije sredinom jula prošle godine i skoro sedam meseci oporavka, popularni Zeka se vratio na parket, sa kapitenskom trakom u crno-belom dresu.

Partizan je izgubio od Vojvodine u subotu u derbiju 15. kola Super rukometne lige Srbije (25:30), ali je dobio Zečevića, koji bi u nastavku sezone trebalo da bude uzdanica trenera kluba iz Humske Đorđa Ćirkovića. Protiv srpskog šampiona igrao je supertalentovani srednji bek samo odbranu, ali je stigao da se upiše dva puta u listu strelaca, u prvom poluvremenu, kada je istrčao kontru za vođstvo sa 10:6 i u finišu kada je postigao gol sa centra na prazan gol Novosađana.

19.00: (3,40) Dubočica (8,50) Dinamo Pančevo (1,45)

Osetio je teren. Neće u Humskoj da žure, doziraće mu minutažu narednih nedelja kako bi bio spreman za ključni deo sezone u maju i borbu za titulu šampiona Srbije.

Odlično se osećam. Vratio sam se, nažalost, porazom od Vojvodine, ali mi se spremamo za ono što nas očekuje u maju. Biće to sve bolje kao vreme bude odmicalo, kako budem više trenirao sa saigračima. Očekujem pravi Partizan u plej-ofu“, rekao je Zečević za Mozzart Sport.

Ima li problema sa kolenom, bola?

Nema bola. Oporavak je protekao odlično. Trebalo je strpljenja na početku, ali sve je prošlo kako treba. Bilo je na startu psihički teško da se pomiriš sa teškom povredom, s dugim izostankom, ali posle 10 dana sam u glavi sve sredio. Posle je bila samo želja da se vratim što pre, zdrav i da pomognem Patizanu“.

Dobro ste se držali protiv Vojvodine 40 minuta, vodili u prvih 30, ali u nastavku je šampion dodao gas i na kraju slavio. Može li Partizan bolje od ovog?

Sigurno da može, da vreme radi za nas. Dali smo sve o sebe, borili smo, falilo nam je da se neko sa klupe priključi. Nedostajao nam je i Nemanja Obradović, ali na nama je da radimo još jače i da se spremimo za maj, kada verujem da ćemo da budemo na maksimumu“.

Koliko Partizan može ove godine u prvenstvu i Kupu Srbije?

Može mnogo, ubeđen sam. Stalno ponavljam da želim trofej sa Partizanom. Ovo mi je treća sezona u crno-belom, velika želja mi je pehar i sve radim da do toga stignem. Neću ga tako lako predati drugima“, zaključio je srednji bek rođen 2002. godine koji je budućnost srpskog rukometa i nadamo se, nova snaga najbolje selekcije Srbije sa Dodićem, Kosom, Roganom, Kojadinovićem, Borzašem...



tagovi

Nikola ZečevićRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara