Aleksandar Blagojević (©MN Press)
Aleksandar Blagojević (©MN Press)

Radnički blokom uništio Partizan, Kragujevčani bliži finalu Kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 23:19

Ekipa Alekse Brđovića slavila u prvom meču polufinala - 3:1

Kakva dominacija na mreži Radničkog iz Kragujevca! Čak 17 poena iz bloka su osvojili izabranici Alekse Brđovića i tako u potpunosti uništili ekipu Partizana. Odneli su pobedu na domaćem terenu u prvom meču polufinala Kupa i napravili veliki korak ka finalu - 3:1 (25:17, 16:25, 25:16, 25:9).

Posebno nadmoćni Kragujevčani su bili u četvrtom setu u kome su ostavili Partizan na samo devet poena. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su krajnji napadači Aleksandar Blagojević i Andrej Ristić - upisali su po 15 poena. Ispratio ih je sjajno Davide Kovač, koji je završio meč sa 14 poena, od čega čak pet iz bloka. Dvocifren je bio i Nikola Goić sa 11 poena - takođe pet iz bloka.

Izabrane vesti

"Očekivali smo jednu tešku utakmicu - takva je i bila. Ušli smo agresivno u meč, pružili smo dobru igru i napravili smo razliku koja nam je donela vođstvo", rekao je Davide Kovač. "Znali smo da je u drugom setu primaran zadatak da napravimo što bolji rezultat, ali je sve vreme bila prisutna neka vrsta nervoze. Oni su dobrim servisom napravili razliku i uspeli su da izjednače. Ipak, mi smo se brzo smirili i u trećem i četvrtom setu smo odigrali veoma dobro. Biće teško u Beogradu, ali mislim da smo napravili veliki korak ka finalu Kupa".

Sadašnji dizač Radničkog i bivši igrač Partizana Nikola Petrović takođe je izneo utiske...

"Posle prvog seta smo želeli što pre da se završi utakmica. U drugom periodu smo krenuli dobro, ali nakon toga je usledeo pad gde smo se malo unervozili i nismo uspeli da se vratimo u igru. U nastavku meča svi su bili koncentrisani na svoj deo posla, što je donelo i rezultat na kraju. Domaći teren sigurno igra ulogu, ali smo danas odigrali na visokom nivou i ostvarili veliku pobedu“, istakao je Petrović.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Milija Mrdak sa 13 poena.

Revanš meč će na programu krajem decembra.

POLUFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Radnički - Partizan 3:1 (25:17, 16:25, 25:16, 25:9)

Sreda

19.00: Mladi radnik - Vojvodina


tagovi

OK RadničkiOK Partizankup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara