Rasel Vilson (©Reuters)
Rasel Vilson (©Reuters)

Rasel nanišanio i Bilse, tužni Dalas igra sa četvrtim kvoterbekom, Baltimor na noge sve boljim Koltsima, povratak Mekefrija

Vreme čitanja: 6min | ned. 08.11.20. | 09:32

U nedelju na programu 12 utakmica devetog vikenda NFL šampionata. Najzanimljiviji dueli igraju se u Bafalu i Indijanapolisu. Najplaćeniji raning bek lige vraća se u tim Karoline Pantersa posle šest nedelja pauze

Epicentar devetog vikenda NFL šampionata biće u Tampi gde će u ponedeljak ujutru snage da odmere Bakanirsi i Sejntsi u derbiju Juga Nacionalne fudbalske konferencije. Sve oči Amera će biti uprte u duel veterana Toma Brejdija i Drua Brisa, kao i povratak na teren posle godinu dana pauze Antonija Brauna. Ipak, pre toga neće da manjka uzbuđenja ni u nedeljnim mečevima. Na programu je 12 utakmica, a najzanimljiviji dueli očekuju se u Bafalu i Indijanapolisu.

Raspucani Sijetl putuje na noge Bilsima (19.00), koji su u padu forme. Bafalo je dobio prošle nedelje Nju Ingland (24:21) u divizijskom duelu zahvaljujući famblu Kema Njutona pola minuta pre kraja, ali ekipa iz države Njujork ne igra tako dobro kao na startu sezone. Sihokse predvodi trenutno najbolji igrač lige, kandidat za MVP nagradu, Rasel Vilson. Gosti izgledaju nezaustavljvo u napadu. Prošle nedelje je četa Pita Kerola isprašila San Francisko (37:27) ubedljivije nego što rezultat govori. Vilson je napravio fantastičnu konekciju sa risiverima Di Kejom Metkalfom, Tajlerom Lokitom i Dejvidom Murom. Tu je i iskusni tajt end Greg Olsen. Taj napad dosad niko nije uspevao da zaustavi, pa sumnjamo da će i solidna odbrana Bilsa (slabija nego prošle sezone) da stane na put Vilsonu i kompaniji.

Izabrane vesti

Sijetl je od ekipe koja se oslonjala pretežno na igru trčanjem, gde je pre nekoliko godina dominirao Maršon Linč, postao tim koji se više uzda u preciznu ruku svog kvoterbeka. Problem je nedostatak dva najbolja raning beka, povređenih Krisa Karsona i Karlosa Hajda. Odbrana, posebno sekendari Bilsa, biće pod konstantom opasnošću od "bombi" Rasela Vilsona. Gosti su u boljoj formi i dajemo im prednost u Bafalu.

KVOTE ZA ŠAMPIONA NFL-a I POBEDNIKE KONFERENCIJA

Balitmor pobeđuje slabije ekipe, ali kada naiđe na timove koji su kandidati za titulu, kao što su Kanzas i Pitsburg, izabranici trenera Džona Harboua pokleknu. Tako je bilo i prošle nedelje kada su Stilersi slavili u derbiju Severa AFC-a. Lamar Džekson je imao loše veče prošle nedelje, a danas (19.00) Rejvensi gostuju kandidatu za plej-of, Indijanapolisu. Koltsi igraju sve bolje kako sezona odmiče. Veteran Filip Rivers manje greši, sigurniji je u poslednjim utakmicama. Prošle nedelje je pregažen Detroit u gostima (41:21).

Odbrana Koltsa je pojačana povratkom Darijusa Lenarda, a tu su i veteran Džastin Hjuston i pojačanje iz San Franciska Deforst Bakner kao ključni igrači na papiru veoma jake defanzive Koltsa. Gosti će da oslone na igru trčanjem, na Lamara i raning beka Gasa Edvardsa, a postoji mogućnost da se posle povrede vrati i startni raning bek Mark Ingram. Baltimor će za ovaj meč da bude jači za iskusnog risivera Deza Brajanta, nekadašnjeg susperstara Dalas Kaubojsa. On je propustio sezonu i po. Očekuje se tvrd meč, a malu prednost dajemo Indijanapolisu.

Nesrećni Dalas je prošle nedelje igrao sa trećim kvoterbekom u sezoni, rukijem Metom Denučijem, ali je on bio užasan u Filadelfiji. Endi Dalton, koji je menjao teško povređenog Daka Preskota, oporavio se od potresa mozga na meču sa Vašingtonom, ali je stavljen na COVID-19 listu. Kaubojsi na svom AT&T stadionu večeras (22.25) protiv jedine neporažene ekipe u šampionatu, Pitsburga, igraće sa četvrtim kvoterbekom ove sezone Geretom Gilbertom. Ofanzivna linija Dalasa je desetkovana povredama, pa se crno piše četi Majka Mekartija. Samo čudo može da spreči katastrofu domaćeg tima. Ben Rotlisberger komanduje solidnim napadom Stilersa, ali je glavno oružje Čeličnih iz Pensilvanije granitna odbrana na čelu sa Ti Džej Votom, Badom Duprijem i Minkom Ficpatrikom.

Arizona je favorit u Glendejlu protiv Majamija (22.25), prijatnog iznenađenja sezone. Prošle nedelje je ruki kvoterbek Tua Tagovailoa debitovao kao starter pobedom protiv Remsa, ali je levoruki vođa napada Dolfinsa bio veoma slab, nije prebacio ni 100 jardi. Odbrana, specijalni tim i užasni Džered Gof, kvoterbek tima i Los Anđelesa, bili su dovoljni za četvrti trijumf u šampionatu tima sa Floride. Kardinalsi imaju eksplozivan napad sa Kajlerom Marijem i Deandreom Hopkinson, trenutno risiverom sa osvojenih najviše jardi u šampionatu.

Posle šest nedelja pauze u tim Karoline se vraća prva zvezda, najplaćeniji raning bek lige (16.000.000 dolara po sezoni) Kristijan Mekefri. On se povredio u drugoj nedelji protiv Čardžersa u Los Anđelesu. Vraća se na teren na Erohuedu, ali Pantersi i sa velikim asom nemaju šta da traže na terenu šampiona. Kanzas Siti i Patrik Mahoms igraju koliko im treba, osim kiksa protiv Rejdersa, ostvarene su pobede, pa je četa Endija Rida i dalje prvi favorit za trofej Vinsa Lombardija. Napad domaćina biće oslabljen neigranjem risivera Semija Votkinsa, ali ima Mahoms brojne zvezde u napadu, Trevisa Kelsija i Tajrika Hila, a tu je i najnovije pojačanje Lejvion Bel na poziciji raning beka.

Prošle nedelje je Detroit stavio na COVID-19 listu kvoterbeka Metjua Staforda, ali ga je skinuo, pa bi iskusni vođa napada Lajonsa mogao da predvodi svoj tim u divizijskom duelu protiv Minesote. Ovo je poslednja šansa za oba tima da se uključe u borbu za plej-of. Ko izgubi, već može da se okrene pripremi za narednu sezonu. Problem za Detroit je neigranje najboljeg hvatača Kenija Galodeja.

Džeksonvil će protiv Hjustona (19.00) u divizijskom duelu na Jugu Američke fudbalske konferencije (AFC) da bude lišen usluga startnog kvoterbeka Gardnera Minšua. On je povredio prst desne šake, pa će na teren ruki Džejk Luton.

Posle dva vezana poraza, alarm je upaljen u redovima Tenesija pred dolazak Čikaga u Nešvilu (19.00). Tajtensi su očajni u odbrani, pa je protekle nedelje otpušten nekadašnji pik prve runde drafta, pojačnje iz Atlante, Vik Bizli. I Džedevajn Klauni igra veoma loše, bez „seka“ je na osam utakmica, ima povredu kolena i verovatno ga čeka operacija. Bersi imaju jalov napad, vezali su dva neuspeha. Nik Fols ostaje kvoterbek Čikaga i pored neubedljivih igara. Povredio se Mič Trubiski, koji je startovao sezonu kao prvi kvoterbek, pa trener Met Negi nema alternativu na osetljivoj poziciji. Odbrana Bersa je odlična, ali će imati muke da spreče "Kralja" Derika Henrija, jednog od najboljih raning bekova lige.

Atlanta je u naletu posle smene Dena Kvina. Teško će Falkonsi do plej-ofa, ali su favoriti proitv Denvera u svom Mercedes domu (19.00). Nedisciplina u redovima Njujork Džajantsa. Glas protiv tima, posle tesnog poraza od Tampe prošle nedelje, digao je isksuni risiver Golden Tejt. Njujorčani su odlučili da nekadašnji Superboul šampion sa Sijetlom ne putuju u Vašington u meču sa divizijskim rivalom (19.00).

Rejdersi su blagi favoriti u Los Anđelesu protiv nesrećnih Čardžersa (22.05), koji su sve utakmice ove sezone izgubili u neizvesnim završnicama. Treneru Entoniju Linu se smeši otkaz. S druge strane, ekipa iz Las Veagasa igra toplo-hladno. Prošle nedelje je četa Džona Grudena slavila u Klivlendu (16:6) i ima lepe šanse da se nađe u doigravanju početkom januara.

NFL – DEVETI VIKEND

Petak

San Francisko Fortinajners - Grin Bej Pekers 17:34 (3:7, 0:14, 0:10, 14:3)

Nedelja

19.00: (1,55) Atlanta Falkons (14,0) Denver Bronkos (2,70)

19.00: (2,40) Bafalo Bils (13,0) Sijetl Sihoks (1,70)

19.00: (2,20) Indijanapolis Kolts (13,0) Baltimor Rejvens (1,80)

19.00: (3,70) Džeksonvil Džeguars (14,0) Hjuston Teksans (1,35)

19.00: (1,20) Kanzas Siti Čifs (15,0) Karolina Panters (5,40)

19.00: (1,55) Minesota Vajkings (14,0) Detroit Lajons (2,70)

19.00: (1,40) Tenesi Tajtens (14,0) Čikago Bers (3,35)

19.00: (1,70) Vašington (13,0) Njujork Džajants (2,40)

22.05: (2,15) Los Anđeles Čardžers (13,0) Las Vegas Rejders (1,85)

22.25: (1,40) Arizona Kardinals (14,0) Majami Dolfins (3,35)

22.25: (16,0) Dalas Kaubojs (22,0) Pitsburg Stilers (1,02)

Ponedeljak

02.25: (1,45) Tampa Bej Bakanirs (14,0) Nju Orleans Sejnts (3,10)

Utorak

02.15: (6,50) Njujork Džets (16,0) Nju Ingland Petriots (1,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLRasel VilsonSijetl SihoksPitsburg StilersBaltimor RejvensDalas Kaubojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara