Primož Roglič (©Reuters)
Primož Roglič (©Reuters)

Roglič i Van der Pul se povukli sa Tur de Fransa

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.07.21. | 16:41

Odustajanja uoči devete etape

Slovenački biciklista Primož Roglič povukao se sa Tur de Fransa, a ubrzo je to učinio i Holannđanin Matje van der Pul. Razlozi za takvu odluku slične su prirode.

Po završetku osme etape Primož Roglič je imao zaostatak od 35 minuta, koji prošlogodišnji vicešampion Tur de Fransa ne bi mogao da nadoknadi, pa je odlučio da se povuče. Roglič i njegov tim Džumbo-Visma zajednički su doneli odluku kako bi se Slovenac spremio za naredne izazove.

Izabrane vesti

"Odluku o odustajanju doneli smo zajedno, jer u ovim okolnostima nema smisla nastaviti trku. Jako sam razočaran što moram napustiti Tur de Frans, a sada je prioritet oporavak i fokusiranje na nove ciljeve", objavio je Primož Roglič.

Matje van der Pul je posle pada sa prve pozicije u subotu presekao. Olimpijske igre važnije su od Tur de Fransa.

"Ovo je bila sjajna nedelja za mene i ekipu. Pobedili smo u dve etape i šest dana smo držali žutu majicu. Ovo je moja prva velika trka i mogu biti ponosan. Zajedno sa ekipom odlučio sam da je u mom najboljem interesu da se povučem iz ove trke i koncentrišem se na Olimpijske igre. Prvo ću se odmoriti od ove prve nedelje. Znamo da bi mi bilo teško ovde, a ja imam druge ciljeve. Bilo bi nemoguće da vozim celu trku i budem na najboljem nivou u Tokiju. Vratiću se sledeće godine", rekao je Van der Pul.


tagovi

Tur de Frans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara