(©RSS)
(©RSS)

Rojević okupio “olimpijski tim” u Staroj Pazovi

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 09:17

Na prozivci i reprezentativci Andrej Trnavac, Marko Jevtić, Uroš Kojadinović i Jovica Nikolić, ali i velika nada srpskog rukometa, Ognjen Cenić

Muška seniorska reprezentacija Srbije, momci koji su smatrani reprezentacijom B, a koje selektor Boris Rojević zove ”Olimpijski tim”, okupili su se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Radni naziv ”Olimpijski tim” dolazi iz želje da u narednom ciklusu ovi momci budu kandidati za najbolju seniorsku ekipu i na ovakvim okupljanjima to treba i da pokažu.

Izabrane vesti

Sa takvim pristupom se obratio selektor Boris Rojević na uvodnom sastanku, direktor Marko Vujin, ali i ostali treneri iz stručnog štaba uz posebnu pohvalu u pravcu Andreja Trnavca, Marka Jevtića i Uroša Kojadinovića koji nisu bili u obavezi da svoj odmor daju na treninge za nešto što su oni već radili.

Od ostalih se očekuje maksimalan pristup, što njihov entuzijazam i pokazuje.

Bek novosadske Vojvodine, Jovica Nikolić, kroz ovakva okupljanja traži put ka prepoznatljivoj formi, ali i povratku u najjači sastav nacionalne selekcije.

Osećam se jako dobro, sezona je gotova, imao sam pauzu od deset meseci zbog povrede. Izuzetno sam srećan što sam uspeo da se vratim zdravstveno. Izvestan period nisam bio u reprezentaciji, čast je i zadovoljstvo što sam ovde. Zaista sam jako srećan što sam ponovo ovde”, rekao je desni bek Novosađana koji je produžio saradnju sa šampionom Srbije.

Ognjen Cenić, najmlađi je član na ovom okupljanju, i u ovoj godini ima ga sa svim selekcijama - od kadetske do seniorske. Selektor ga je dočekao rečima ”da se sa ovakvim talentom dva puta pozdravlja”.

Bio sam sa kadetskom, juniorskom, a sada i seniorskom reprezentacijom. Velika čast za mene što svi veruju da mi je u njihovoj selekciji mesto. Uvek se rado odazivam za Srbiju, koja god da je ekipa u pitanju. Na Evropskom prvenstvu za kadete u Podgorici ovo leto nas očekuje težak zadatak, ali su ambicije velike. U grupi smo sa Hrvatskom, Slovenijom i Grčkom, težimo prvom mestu u grupi i prolazu u četvrtfinale”, istakao je srednji bek Neksea.

U periodu od 9. do 15. juna 2024. godine održava se drugi modul 5. Nacionalnog seminara za sticanje zvanja Master trener u organizaciji Rukometnog saveza Srbije u saradnji sa Evropskom rukometnom federacijom.

Posle uspešno održanog prvog modula online, drugi modul je održava u hotelu Fontana u Vrnjačkoj Banji. Pored redovnih predavanja na aktuelne teme iz teorije i prakse rukometa, u skladu sa pravilnikom EHF svi polaznici seminara braniće i prezentovati radne zadatake čime se ispunjava uslov za učešće na trećem modulu.

Predavači na drugom modulu su prof. dr Vladimir Koprivica (Srbija), David Dejvis (Španija), Huan Anton Garsija (Španija), Kim Rasmusen (Danska) i Alan Hajne (Danska). Upravo trener Al Ahlija, legendardni Španac, David Dejvis, govorio je za RSS o iskustvu rada sa trenerima u Srbiji.

Utisci su iuzuzetni. Dopada mi se što je grupa manja, pa imamo bolju priliku za interakciju sa trenerima. Svi su bili zainteresovani za rad i aktivno su se uključivali tokom moje prezentacije što mnogo govori o njihovoj želji da unaprede svoje trenersko znanje. Vrlo sam zadovoljan i ljudima iz organizacije i tu bih se posebno zahvalio Milanu Petronijeviću i Dušanu Živkoviću”, rekao je Dejvis.

O tranzciji u seniorskoj reprezentaciji kaže.

Znam da je bila teška odluka po prvi put u istoriji imati trenera koji nije iz Srbije i mislim da je bilo dobro, hrabro i mudro probati nešto novo sa Tonijem Đeronom. To je izvuklo reprezentaciju iz komfort zone i postavilo na novi put koji ide uzlaznom putanjom. Takođe mislim da zbog svega dobrog što je Boris Rojević uradio sa Vojvodinom, zaslužuje priliku koja mu je data i to je već pokazao u dvomeču sa Španijom. Dugoročno će se to tek videti”, rekao je novi trener Dinama iz Bukurešta.tagovi

rssBoris RojevićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara