Arina Fedorovceva (©Reuters)
Arina Fedorovceva (©Reuters)

Ruskinje desetkovane u Beogradu, bez pet odbojkašica iz Tokija

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 09:59

Zbornaja na Evropskom prvenstvu bez Gončarove, Voronkove, Fetisove, Koroleve i Podkopajeve. Sve oči biće uprte u supertalentovanu Arinu Fedorovcevu

Odbojkašice Srbije su prvi favorit za zlato na Evropskom prvenstvu, za treće vezanu krunu najbolje selekcije na Starom kontinentu. Italija, vicešampion sveta sa Palom Egonu, trebalo bi da nam bude bude najveći rival. Ruskinje su poslednjih godina daleko od vrha, ali su na Olimpijskim igrama u Tokiju pokazale da se vraćaju u vrh. Stigle su do četvrtfinala.

Zbornaja u Beograd dolazi sa podmlađenom reprezentacijom bez pet iskusnih igračica. Neće biti u Areni čuvene Natalije Gončarove, godinama najbolje odbojkašice Rusije. Selektor Serhio Busato poveo je u srpsku prestonicu podmlađenu selekciju. Osim iskusne Gončarove, neće biti ni Irine Voronkove, Irine Fetisove, Irina Korolove i Ane Podkopajeva koje su činile okosnicu selekcije krajem prošlog meseca na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

U prvom planu biće supertalentovana Arina Fedorovceva koja ima samo 17 godina. Zablistala je u Tokiju doskorašanja igračica Dinama iz Kazanja koja će naredne sezone da brani boje Fenerbahčea, a trener će joj biti Zoran Terzić, trofejni srpski selektor.

20.00: (1,07) Rusija - Francuska (6,80)

Na poziciji tehničara biće Evgenija Srtarceva, a tu su i Ana Lazarova, Irina Kaputsina, Ekatarina Enina, Julija Brovkina… Rusije bez pet iskusnih igračica nije u krugu favorita, ali bi iz prikrajka mogla da se bori za medalju sa Poljskom, Nemačkom, Holandijom i Turskom.

Protivnik Rusije večeras (20.00) u prvom meču na Evropskom prvenstvu je Francuska, skromna selekcija koje ne bi trebalo da predstavlja problem za oslabljene Ruskinje. Zbornaja i Belgija bi trebalo da budu najveći rivali Srpkinjama u Grupi A u beogradskoj Areni.

16.30: (4,70) Češka - Nemačka (1,15)

Nemačka je na Evropskom prvenstvu stigla u najjačem sastavu. U odnosu na Ligu nacija u Riminiju, reprezentacija je jača za korektorku Lujzu Lipman. Tu su i Hana Ortman i Dženifer Janiška. Nemice su pre 10 godina igrala finale Evropskog prvenstva sa Srbijom u Beogradu. Na premijeri šampionata su poražene od Poljakinja, a danas (16.30) imaju popravni protiv Češke koja je u prvom kolu pobedila Španiju sa 3:1.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara