Nora Merk u duelu sa Julijom Managarovom (©Reuters)
Nora Merk u duelu sa Julijom Managarovom (©Reuters)

Ruskinje prežaljene protiv moćne Norveške

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.12.21. | 14:34

Svetsko prvenstvo za rukometašice u Španiji: Evropski prvak protiv olimpijskog vicešampiona u derbiju četvrfinala. Na papiru derbi, ali Skandinavke imaju ulogu velikog favorita

Španija i Danska su već u polufinalu Svetskog prvenstva za rukometašice, a danas dobijamo preostala dva učesnika.

Na papiru derbi je duel u Granoljersu gde se sastaje evropski šampion Norveška i olimpijski vicešampion Rusija (17.30). Međutim, po prikazanoj igri u prethodnih šest mečeva prvenstva Norvežanke imaju ulogu apsolutnog favorita. Skandinavke su bez poraza, odigrale su samo remi sa Švedskom (30:30). U prethodnom meču su skinuli krunu Holandiji. Rusija je remizirala sa Slovenijom (26:26) i u derbiju za prvo mesto u Grupi 1 glatko poražena od olimpijskog šampiona Francuske (28:33).

Izabrane vesti

Norveška je na ovo prvenstvo došla u najjačem sastavu. Norvežanke su povratile primat na Starom kontinetu prošle godine u Danskoj posle trijumfa nad Francuskom u finalu. Iako su bile prvi favorit za zlato u Tokiju, izabranice islandskog trenera Torira Hergeirsona morale su da se zadovolje samo sa olimpijskom bronzom. Nije se mnogo menjao tim u odnosu na proteklo leto.

17.30: (1,05) Norveška (18,0) Rusija (13,0)

Na golu je neprikosnovena Katrin Lunde Haraldsen, po mnogima najbolji golman svih vremena. Golman evropskog šampiona Vajpersa Kristijasanda (41 godina) imaće pomoć među stativama od Silje Solberg, čuvara mreže najbogatijeg kluba na svetu, mađarskog Đera. Tu je i levoruka bombarderka Nora Merk, od leta nova igračica danskog Esbjerga, zatim tandem Đera - Veronika Kristijansen i Stine Bredal Oftedal.

Ruskinje su stigle podmlađene u Španiji sa debitantkinjom na klupi, legendarnom Ljudmilom Bodnjevom. Zbornaja proteklog leta nije uspela da odbrani zlato iz Rija pre pet godina. U finalu je bolja bila Francuska, ali ovo je bio odličan rezultat posle kraha na Evropskom prvenstvu u Danskoj prošle godine. Posle Olimpijskih igara dve najbolje igračice Rusije, Ana Vjahirjeva i Darija Dimitrijeva šokantno su odlučile da završe karijere.

Ipak, Rusija i dalje u svojim redovima ima vanserijske igračice. Ostale su u selekciji i iskusne Olga Fomina, Julija Managarova i Jekatarina Ilina, a tu je i supertalentovana Elena Mihaljičenko.

20.30: (1,60) Francuska (8,00) Švedska (2,85)

Veća neizvesnost se očekuje u poslednjem četvrtfinalu u Granoljersu gde se sastaju Francuska i Švedska (20.30). Olimpijski šampion ima ulogu blagog favorita, ali videlo se i protiv Srbije da Trikolorke nisu nepobedive. Šveđanke su takođe bez poraza na ovom prvenstvu, sa dva remija protiv Holandije i Norveške. Skandinavke su pokazale da mogu da iznenade, da se umešaju u borbu za medalje iako na SP ne igra najbolja rukometašica ove zemlje u prethodnoj deceniji Izabel Gulden.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE (ŠPANIJA) – ČETVRTFINALE

Utorak

Danska – Brazil 30:25 (14:13)

Španija – Nemačka 26:21 (14:10)

Sreda

17.30: (1,05) Norveška (18,0) Rusija (13,0)

20.30: (1,60) Francuska (8,00) Švedska (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ženska rukometna reprezentacija Norveškeženska rukometna reprezentacija FrancuskeSvetsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara