Foto: Starsport
Foto: Starsport

Savićev spisak za medalju u Tokiju: 15 imena, Drašović i Vučinić rezervne opcije

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 00:54

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić objavio spisak igrača koji će na Olimpijskim igrama braniti zlato iz Rija

Posle trijumfa nad Španijom u finalu pripremnog turnira (12:10), poznato je i koji vaterpolisti će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Japanu. Dejan Savić je saopštio spisak od 15 imena, na kojem su i Radomir Drašović i Đorđe Vučinić kao rezervne opcije.

Vaterpolisti Srbije su u finalu turnira Srbija 2021 pobedili Španiju, selektor Savić je ponovo izmešao sastav, pa u timu nije bilo Đorđa Lazića i Nikole Jakšića, dok je čitav meč sa klupe gledao Milan Aleksić. Momci koji u Tokio polaze kao rezervne opcije Drašović i Vučinić su dobili priliku da se dokažu.

Izabrane vesti

Španija je tri četvrtine imala prednost, a nekoliko puta i dva gola razlike. Srbija je golom Vučinića stigla do preokreta, a posle izjednačenja Granadosa je sa dva pogotka obezbedila trijumf.

Posle utakmice, selektor Savić je objavio konačan spisak igrača koji će u Tokiju braniti zlato iz Rija, a na njemu se nalaze: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović, Filip Filipović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Đorđe Lazić, kao i Radomir Drašović, odnosno Đorđe Vučinić, koji u Kašivazaki (baza za završne pripreme) putuju kao rezervne opcije.

"U Kašivazaki putuju i Drašović i Vučinić, za svaki slučaj, pošto na to imamo pravo. Što se same utakmice tiče, bitna pobeda zbog samopouzdanja, s obzirom da smo u prethodnim godinama imali velike probleme sa Španijom. Oni su još jednom pokazali da su vrhunska ekipa, da imaju neverovatan ritam i odbranu. Odigrali smo bolje krajem treće i u celoj četvrtoj četvrtini i pobedili".

Dodao je da je situacija sa ekipom specifična kao i da je turnir poslužio svrsi.

"Ovaj turnir nam je dobro poslužio, jer nismo igrali na finalnom turniru Svetske lige. Specifična je situacija sa našom ekipom jer su svi igrači bili u inostranstvu i tek smo 15. juna imali celu ekipu na okupu".

Vaterpolo reprezentacija Srbije u Japan putuje 15. jula, a Delfini će u Tokiju igrati u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Australijom, Kazahstanom i Španijom. Savić je otkrio i da će naša selekcija trenirati sa crnogorskom.

"Sparingovaćemo sa Crnogorcima, jer smo dobili zeleno svetlo da možemo da treniramo između sebe uz jake mere i ti sparinzi će biti izuzetno bitni pred početak Olimpijskih igara".


tagovi

Nikola JakšićSava RanđelovićMilan AleksićNikola DedovićFilip FilipovićBranislav MitrovićGojko PijetlovićDušan MandićDejan Savićtokio 2020Olimpijske igre 2021vaterpolo reprezentacija SrbijeAndrija PrlainovićStefan MitrovićStrahinja RašovićDuško PijetlovićĐorđe LazićRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara