Rotem Segal (©Star Sport)
Rotem Segal (©Star Sport)

Segal je Zvezdin pogodak, Knežević dirigent, crveno-beli preslišali Aranđelovčane

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 19:41

Arkus Superliga Srbije za rukometaše: Beograđani ubedljivi u Šumicama protiv Šamota - 30:22. Izraelac pokazao da je veliko pojačanje, odlični i srednji bek i golman Nikola Perić

Crveno-beli rukometaši sačuvali su maksimalan učinak na svom terenu u ovom šampionatu. Posle pančevačkog Dinama i Jugovića, Crvena zvezda je u Šumicama dobila i Šamot sa 30:22 (17:11) u prvom meču petog kola Arkus lige.

Četa Ratka Đurkovića imala je crnih prvih 15 minuta drugog poluvremena, kada je umalo dozvolila og gotovog - veresiju. Šamot je serijom 8:2, od -8 (9:17), stigao na samo dva gola zaostatka u 44. minutu (17:19). Hteo je Đurković da pruži šansu Ivanu Horvatu i Milošu Bujišiću koji su prvi put osetili teren u ovoj sezoni (vratili se posle povreda).

Izabrane vesti

Posle tajm-auta domaćina, sve je opet išlo na vodenicu Zvezde. Vratio je Đurković opet startere. Raspucao se desni bek Rotem Segal koji je pogocima sa 10 metara razbijao odbranu gostiju. Letošnje pojačanje iz Izraela pokazao je da je pun pogodak nekadašnjeg šampiona. Sjajno je dirigovao igrom iskusni srednji bek Marko Knežević, koji je bio fantastičan na početku meča i u finišu.

Od starta je Zvezda pokazala da ove sezone puca na visok plasman. Osim raspucanog Kneževića, u drugom delu prvog poluvremena, raspoloženi su bili kapiten Nenadić i Rotem Segal. Odbrana domaćina je bila granitna, nije dozvoljavala Aranđelovčanima da stignu do lakih golova. Draško Nenadić i Nemanja Vučićević su bili neprelazni u središnjem delu odbrane. Brzo su se Beograđani odlepili, stvorili najvećih +8 - 17:9 u finišu prvog dela igre.

Gosti su pretili preko Simona Mrde, Radosavljevića i Živojinovića. Prišli su na -2, ali u poslednjih 15 minuta domaćini su dodali gas i na kraju zabeležili ubedljiv trijumf, četvrti u šampionatu, dok je Šamot upisao treći vezani poraz.

Marko Knežević je bio najefikasniji igrač meča sa osam golova, i to bez promašaja. Sedam je delo Rotema Segala, dok su kapiten Draško Nenadić i Nemanja Vučićević postigli po tri. Golmani crveno-belih imali su 15 odbrana. Nikola Perić je imao 10 uspešnih intervencija, a Dimitrije Jelić pet, od toga dva sedmerca.

Kod gostiju iz Aranđelovca, Simon Mrda je sedam puta zatresao mrežu Zvezde, a Nemanja Radosavljević šest. Na golu je Marko Mrdović imao devet intervencija. Kuriozitet meča je promašenih čak šest sedmerca, od toga rukometaši Šamota četiri puta nisu uspeli da realizuju najstrožu kaznu. Crveno-beli su napravili dobru uvertiru pred naredni vikend i večiti derbi, prvi posle dve godine pauze.

Preostalih šest mečeva petog kola na programu je u subotu, a derbi dve neporažene ekipe, Partizana i Metaloplastike, igra se u dvorani na Banjici (18.30).

--------------

Odbrojavanje je počelo, još 11 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 5. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Šamot 30:22 (17:11)

Subota

18.00: Proleter Z. - Dinamo Pančevo

18.00: Topličanin – Jugović

18.00: Vojvodina – Radnički Kragujevac

18.30: Partizan – Metaloplastika

19.00: Dubočica – Rudar Kostolac

19.00: Kikinda – Obilić



tagovi

RK Crvena zvezdarukometRK Šamot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara