Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

Šou Petra Nenadića u Portu, Toskić srušio strašni Kil (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.09.22. | 22:23

EHF Liga šampiona: Odlična igra iskusnog srednjeg beka u pobedi Vesprema u Portugaliji - 35:28. Prvo veliko iznenađenje u evroeliti ove sezone. Celje slavilo na svom terenu protiv Zebri s Baltika sa 38:36. Olborg bolji u skandinavskom derbiju u Elverumu sa 33:25

Nije Petar Nenadić imao svoj dan u prvom kolu Lige šampiona, postigao samo jedan gol protiv Pari Sen Žermena, ali nedelju dana kasnije sjajna partija nekadašnjeg reprezentativca Srbije. Vesprem je lako dobio Porto u gostima sa 35:28 u drugom kolu, a najbolji akter meča bio je srpski as.

Iskusni srednji bek sa osam golova je bio najefikasniji igrač meča, od toga je pet puta zatresao mrežu Zmajeva u prvih 30 minuta. Imao je samo jedan promašaj. Po četiri pogotka u timu Momira Ilića su postigli Manuel Štrlek, Rasmus Lauge i Bjarki Mar Elison. Odličan na golu je bio Španac Rodrigo Korales sa 15 odbrana. Dragan Pešmalbek je postigao dva gola za goste, dok Vladimir Cupara nije branio. Samo je jednom pokušao da zaustavi sedmerac domaćina.

Izabrane vesti

Kod domaćina, Džek Turin je postigao šest golova, a Rui Silva i Nikolaj Kristensen po četiri. Solidan na golu bio je Makedonac Nikola Mitreski sa osam odbrana.

Pari Sen Žermen je opravdao ulogu favorita, slavio na svom terenu protiv Visle Plock sa 37:33. Odličan je bio veteran Nikola Karabatić koji je sedam puta zatresao mrežu gostiju. Najefikasniji igač meča bio je odlični poljski pivotmen Kamil Sipžak sa devet pogodaka. Kod poljskog vicešampiona raspucan je bio ruski levi bek Sergej Kosorotov koji je osam puta zatresao mrežu Svetaca.

Pre početka Lige šampiona, Celje je bilo prežaljeno u Grupi B, davane su mu male šanse da izbori drugu fazu, ali sjajan početak za tim Alema Toskića. Nekadašnji reprezentativac Srbije u debitantskoj sezoni na klupi nekadašnjeg prvaka Evrope je osvojio titulu u domaćem prvenstvu, a sada je s najboljim slovenačkim timom ostvario najveću pobedu u trenerskoj karijeri. U Zlatorogu je pao Kil - 38:36 u drugom kolu elitnog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Zebre su bile oslabljene, trener Filip Jiha nije mogao da računa na Sandera Sagosena, Hendrika Pekelera i Domagoja Duvnjaka. Nemački vicešampion je dobro krenuo, imao prednost od 8:4, ali se onda budi domaćin. Nošen podrškom sa tribina i fenomenalnim Aleksom Vlahom, Celje je kao u transu odigralo, već do poluvremena steklo tri pogotka prednosti (17:14). Očekivalo se buđenje Zebri u nastavku, ali je Celje nastavilo u sjajnoj ritmu i nijednog trenutka prednost tima Alema Toskića nije dolazila u pitanje.

Aleks Vlah je postigao čak 10 golova za domaćina. Tim Cokan i Ante Ivanković su po pet puta zatresli mrežu, dok je odličan na golu bio Gal Gaberšek sa 13 odbrana. U sastavu domaćina je bio i kadetski reprezenzativac Srbije, letošnje pojačanje iz Metaloplastike, Vukašin Antonijević, ali nije ulazio u igru.

Četvrtak, 20.45: (1,50) Barselona (8,50) Kjelce (3,15)

Kod indisponiranog Kila, efikasan je bio nemački veteran Patrik Vinček sa 10 pogodaka, dok su Harald Rajnkind i Magnus Landin Jakobsen postigli po šest golova. Golmani su bili očajni. Niklas Landin Jakobsen je imao samo jednu odbranu, dok je Čeh Tomaš Mrkva imao šest uspešnih intervencija.

U skandinavskom obračunu, Olborg je lako dobio u gostima norveški Elverum sa 33:25. Solidnu partiju u redovima domaćina pružio je srpski reprezentativac Uroš Borzaš sa četiri gola. Kod gostiju, istakli su se Mads Hangard sa sedam pogodaka, Jesper Nilsen i Mikel Hansen su po šest puta matirali domaćina. Blistao je na golu Simon Gade sa čak 18 odbrana, odnosno 43 odsto uspešnih intervencija. Najefikasniji kod Elveruma bio je Stig Tore Nilsen sa pet golova.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA ŠAMPIONA ZA RUKOMETAŠE – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Porto - Vesprem 28:35 (12:16)

PSŽ - Visla Plock 37:33 (18:16)

Četvrtak

18.45: (1,75) Gudme (8,00) Dinamo Bukurešt (2,45)

20.45: (1,07) Magdeburg (16,0) Zagreb (11,0)

GRUPA B

Sreda

Celje - Kil 38:36 (17:14)

Elverum - Olborg 25:33 (14:17)

Četvrtak

18.45: (1,75) Nant (8,00) Segedin (2,45)

20.45: (1,50) Barselona (8,50) Kjelce (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaCeljeAlem ToskićRK KilRK OlborgRK Elverum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara