Nikola Jovović (©AFP)
Nikola Jovović (©AFP)

Srbija u polufinalu Lige nacija? Potrebna su tri uslova

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 09:42

Naši odbojkaši moraju da pobede Kanađane, ali i da čekaju poraze Francuske i Rusije u poslednjem kolu

Odbojkaše Srbije verovatno će skupo da košta poraz od Argentine prošle nedelje. Orlovi i dalje imaju šanse da se plasiraju u polufinale Lige nacija, ali je potrebno da se ispune tri uslova.

Četa Slobodana Kovača mora danas (12.00) da pobedi skromne Kanađane i da završe ligaški deo takmičenja sa skorom 11-4. Za plasman u završnicu potrebno je sa Rusija i Francuska budu poražene u poslednjem kolu. Nije nemoguće jer Zbornaju i Trikolore očekuju dueli sa dve najjače selekcije u ovogodišnjem izdanju Lige nacija - Brazila i Poljske.

Izabrane vesti

12.00: (3,05) Kanada - Srbija (1,32)

Obe reprezentacije su već izborile plasman u završnicu, pa je pitanje da li će imati motiv i što je još važnije, da li će igrati u najjačim postavama. Obe reprezentacije mogu da kalkulišu, da biraju protivnika u polufunalu. Čini se da bi Slovenija mogla da bude poželjan rival i Brazilcima i svetskim šampionima, Poljacima.

Kanađani su u formi, pobedili su četiri vezana meča, ali nisu slavili protiv reprezentacije iz vrha. Orlovi su dobili tri poslednja meča protiv selekcije iz Severne Amerike, a u proteklom izdanju Lige nacija pre dve godine naša selekcija je dobila posle pet setova.

15.00: (2,70) Francuska - Poljska (1,40)

Srbija od prvog kola igra bez povređenog Srećka Lisinca, a prošle nedelje je peh doživeo i Uroš Kovačević. Pošto redosled reprezentacija određuje broj pobeda, a tek onda bodovi, četi Slobodana Kovača treba bilo koji trijumf. Onda sledi navijanje da Poljaci dobiju Francuze (15.00) i da u poslednjem meču dana Brazil dobije i izbaci branioca krune u ovom takmičenju, Rusiju.

21.00: (1,95) Brazil - Rusija (1,75)

Slovenci još nisu obezbedil plasman u polufinale, ali sa skorom 11-3 su na dobrom putu da prvi put izbore zavšnicu takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a. Potrebno je da vicešampiona Evrope iz Pariza pre dve godine pobedi autsajdera Bugarsku (18.00). Naše istočne komšije imaju samo dva trijumfa na 14 utakmica.

Pogledajte novi podkast Euroforija u kome je gošća bila novinarka Miroslava Milanović...


tagovi

fivbLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija BrazilaMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara