Tom Brejdi i Eron Rodžers (©AFP)
Tom Brejdi i Eron Rodžers (©AFP)

Sudar svetova na Floridi: Brejdi VS Rodžers

Vreme čitanja: 6min | ned. 25.09.22. | 10:07

NFL: Meč u Tampi (22.25) i obračun dvojice kvoterbekova koji su obeležili ovaj vek biće u epicentru trećeg vikenda NFL šampionata. Tom vodi 4:1 u pobedama, a Eron ima više MVP nagrada – 4:3

Spektakl u Tampi. Igraju dvojica velikana, budućih članova Kuće slavnih, kvoterbekovi koji su obeležili ovaj vek. Naravno, u pitanju su Tom Brejdi i Eron Rodžers. Bakanirsi dočekuje Grin Bej Pekerse večeras (22.25) na Floridi u derbiju NFC-a i trećeg kola NFL šampionata.

Godinama se vode polemike ko je bolji. Individualna statistika uglavnom ide na ruku Rodžersu, ali nepodeljeno mišljenje u svetu američkog fudbala da ne postoji bolji od Brejdija. On je G.O.A.T. (najbolji svih vremena). Tom ima sedam šampionskih prstenova, više od bilo koje franšize (Nju Ingland i Pitsburg imaju po šest), dok vođa napada Pekersa može da se pohvali samo jednom krunom u jedinom učešću u Superbuolu.

Izabrane vesti

Ako ćemo o individualnim nagradama, Brejdi je „samo“ tri puta bio MVP lige, a Rodžers četiri, dva puta u nizu, a ove sezone napada het-trik. Obojica su obeležila ovaj sport, nanizali rekorde koje će teško iko da ih dostigne.

22.25: (1,80) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Grin Bej Pekers (2,20)

Pet puta su dvojica asova odmerili snage. Mnogo bolji je Brejdi koji vodi protiv šest godina mlađeg Rodžersa sa 4:1 u pobedama. Kao član Bakanirsa dva puta je bio bolji od Rodžersovim Siraša iz Viskonsina, i to oba puta pretprošle sezone, u ligaškom delu sezone i u finalu plej-ofa NFC-a, kada je Tampa zaledila kultni Lembo fild i plasirala se u Superboul gde je počistila tada branioce titule, Kanzas Siti Čifse.

BAFALO JE PRVI FAVORIT ZA TITULU - KVOTA 5,00. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA I POBEDNIKA KONFRENCIJE.

Vođa napada Grin Beja iz trećeg pokušaja večeras želi premijernu pobedu protiv Brejdija u dresu franšize s Floride. Na kladionici (skoro da su šanse podjednake, kec u Mozzartu na Tampu je 1,80, a dvojka na Grin Bej je 2,20). Pekersi bi mogli da iskoriste lošu kadrovsku situaciju u redovima Bakanirsa. Naime, Brejdi bi mogao da ostane bez ijedng hvatača iz trija fantastika – Majka Evansa, Krisa Gadvina i Hulija Džonsa. Prva dvojica sigurno neće igrati. Evans je suspendovan na jedna meč zbog nasrtaja na kornerbeka Nju Orleansa Maršona Letimora prošle nedelje, dok Gadvina i dalje muči zadnja loža. Rovit je veliki Hulio koji nije igrao protiv Sejntsa. Zvanično je pod znakom pitanja, možda će i izaći na teren, ali sigurno nije 100 odsto spreman.

U takvoj situaciji, Brejdi ostaje sa pomoćnim hvatačima – Skotom Milerom, Brešadom Perimenom i Raselom Gejdžom. Poslednja dvojica su takođe imala povrede, nisu trenirala protekle nedelje, pa je pitanje da li će i oni moći na teren. Zato su u Bakanirsi prošle nedelje potpisali iskusnog slot risvera, omalenog Kola Bizlija, nekadašnjeg risivera Dalasa i Bafala.

Napad Pekersa sa Eronom Rodžersom nije tečan na početku sezone. Razlog je odlazak prve hvatačka zvezde Devontea Adamsa u Las Vegas Rejderse. Ne može vođa Siraša još da se osloni na talentovane rukije Kristijana Votsona i Romea Dabsa. Uz to, pouzdani Semi Votkins je povređen, neće igrati četiri nedelje, pa Rodžersove zdrave mete ostaju Alen Lazard i tajt end Robert Tonjan. I iskusni Rendal Kob je povređen i pod znakom pitanja. Oba velemajstora suočeni su sa tankim hvatačkim korpusom.

Igra trčanjem je prednost Pekersa. Dominira jedan od boljih tandema raning bekova, Eron Džons i Ej Džej Dilon. Odbrane bi mogle da birljiraju i da gledamo meč na mali broj poena. Dobra vest za Grin Bej i Rodžersa je da bi konačno, posle više od godinu i po, na teren mogao da se vrati jedan od boljih ofanzivnih teklova u ligi Dejvid Bahtijari. Obe defanzive su na papiru fantastične, jedne od bolji u šampionatu. Bakanirsi su dobili u prve dve utakmice zahvaljujući sjajnoj odbrani. Nijanse će odlučiti, a mi dajemo blagu prednost Grin Beju.

Ostale mečevi su u senci obračuna na Floridi, ali daleko od toga da se i na ostalim terenima ne očekuje uzbuđenje. Kanzas je startovao sa dve pobede, a putuje u Indijanapolis na noge Koltsima, neprijatnom iznenađenju na startu sezone. Met Rajan, novajlija iz Atlante, ne uspeva da poveže napad Indijanapolisa, što svedoči nula ponea na kontu prošle nedelje protiv slabašnog Džeksonvila. Povreda vođe odbrane Darijusa Šejkila Lenarda se pokazao kao veliki gubitak za plavo-bele. S druge strane, Patrik Mahoms i drugovi igraju dobro, pa bi mogli da iskoriste užasnu formu domaćina i stignu i do treće pobede.

19.00: (3,10) Indijanapolis Kolts (14,0) Kanzas Siti Čifs (1,45)

Prštaće u Majamiju, gde na noge obe sezone sjajnim Dolfinsima stiže strašni Bafalo, prvi favorit za titulu. Biće to revolveraški obračun Tue Tagovailoe i Džoša Alena. Oba tima imaju maksimalan skor posle dva kola. Bilsi su brutalni bili prema Remsima i Tajtensima, imaju +55 poena u prva dva meča (72:17). Mladi vođa napada Majamija je prošle nedelje bacio četiri tačdaun pasa u poslednjoj četvrtini u Baltimoru za senzacionalni preokret od 14:35 do pobede protiv Rejvensa sa 42:38.

19.00: (2,70) Majami Dolfins (14,0) Bafalo Bils (1,55)

Bafalo je u strašnoj formi, ali ono što može da zabrine su povrede nosilaca odbrane, Majka Hajda i Dejna Džonsona. Obojica su završila sezonu, dok protiv Dolfinsa neće igrati ni Ed Oliver i Džordan Filips. Četiri bitna defanzivca mogla bi da bude šansa za domaćina i pakleni napad koji predvode Tagovailoa i dvojica eksplozivnih hvatača Džejlen Vedl i brzonogi Tajrik Hil. I odbrani Majamja će biti teško da zadrže Džoša Alena koji igra na MVP nivou na startu prvenstva. Očekuje se meč na veliki broj poena.

19.00: (3,70) Njujork Džets (14,0) Sinsinati Bengals (1,35)

Alarm je upaljen u Sinsinatiju. Bengalsi, prošlosezonski učesnici Superboula, imaju 0-2. Ofanzivna linija, rak-rana tima iz Ohaja prošle sezone i glavni krivac što trofej Vinsa Lombardija nije završio u vitrinama Sinsinatija, promenjana je ove godine, na papiru pojačana, ali i dalje Džo Barou ima problema, ne štite ga dobro linijaši. Pobeda u Njujorku protiv Džetsa ne bi trebalo da dođe u pitanje. Duel Tenesija i Las Vegas Rejdersa mogla bi da bude poslednja šansa za oba tima da se vrate u igru za plej-of. Iako su odigrana tek dva od 17 kola, i Tajtensi i Rejdersi su na nuli, pa bi skor 0-3 za obe tima bila nemoguća misija da se umešaju u borbu za doigravanje u januaru.

19.00: (2,15) Tenesi Tajtens (13,0) Las Vegas Rejders (1,85)

Minesota i ove sezone igra toplo-hladno, ali ima ulogu favorita protiv ove sezone solidnog Detroita, dok Lamar Džekson i kompanija idu na noge Petriotsima. Očekuje se tvrd meč na mali broj poen. Kvoterbek Los Anđeles Čardžersa Džastin Herbert ima prelom rebara, pod znakom pitanja je za duel na Sofaj stadionu protiv Džeksonvila. Filadelfija i Los Anđeles Remsu su bliži pobedama protiv divizijskih rivala, Vašingtona, odnosno Arizone.

Utakmice NFL-a možete da gledate na kanalima Sport Kluba.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

NFL – 3. KOLO

Petak

Klivlend Brauns - Pitsburg Stilers 29:17 (7:0, 6:14, 3:0, 13:3)

Nedelja

19.00: (2,40) Karolina Panters (13,0) Nju Orleans Sejnts (1,70)

19.00: (1,70) Čikago Bers (13,0) Hjuston Teksans (2,40)

19.00: (3,10) Indijanapolis Kolts (14,0) Kanzas Siti Čifs (1,45)

19.00: (2,70) Majami Dolfins (14,0) Bafalo Bils (1,55)

19.00: (1,40) Minesota Vajkings (14,0) Detroit Lajons (3,35)

19.00: (2,40) Nju Ingland Petriots (13,0) Baltimor Rejvens (1,70)

19.00: (3,70) Njujork Džets (14,0) Sinsinati Bengals (1,35)

19.00: (2,15) Tenesi Tajtens (13,0) Las Vegas Rejders (1,85)

19.00: (3,70) Vašington Komanders (14,0) Filadelfija Igls (1,35)

22.05: (1,60) Los Anđeles Čardžers (14,0) Džeksonvil Džeguars (2,55)

22.25: (2,55) Arizona Kadinals (14,0) Los Anđeles Rems (1,65)

22.25: (1,80) Sijetl Sihoks (13,0) Atlanta Falkons (2,20)

22.25: (1,80) Tampa Bej Bakanirs (13,0) Grin Bej Pekers (2,20)

Ponedeljak

02.20: (2,20) Denver Bronkos (13,0) San Francisko Fortinajners (1,80)

Utorak

02.15: (1,85) Njujork Džajants (13,0) Dalas Kaubojs (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalTampa Bej BakanirsGrin Bej PakersTom BrejdiEron Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara