Tijana Bošković (©Reuters)
Tijana Bošković (©Reuters)

Trikolorke druge na meniju: Zagrevanje Srpkinja za teže izazove

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 11:19

Izabranice Zorana Terzića drugi meč na Evropskom prvenstvu igraju večeras od 21 čas u beogradskoj Areni

Još jedan test na kome na kome bi svi odgovori trebalo da budu poznati bez mnogo razmišljanja, čeka odbojkašice Srbije večeras (21.00) u Štark areni. Rival je selekcija Francuske, koja u ženskoj konkurenciji, za razliku od muške gde se okitila zlatnom olimpijskom medaljom, nema značajnu ulogu.

Naše devojke su u prvom kolu bez problema upisale trijumf protiv debitanta na Evropskom prvenstvu Bosne i Hercegovine – 3:0, a danas će pokušati da overe i drugu na papiru unapred upisanu pobedu. Teži zadatak trebalo bi da imaju sutra od 20.00 kada će im na megdan izaći Belgija, a Francuskinje će biti pravo zagrevanje za taj duel. Trikolorke su u prvom kolu uspele da otkinu set značajno oslabljenoj Rusiji, a taj susret je bio dobra prilika da selektor Zoran Terzić i njegov tim skautiraju protivnika i sa prikupljenim informacijama olakšaju posao srpskim odbojkašicama.

Izabrane vesti

Protiv Belgija i Rusije se očekuje da se dres domaćina malo više natopi znojem, ali Francuska i Azerbejdžan ne bi smeli da naprave bilo kakav problem. Šest puta se naš tim do sada sretao sa narednim rivalom i svaki put je napuštao teren kao pobednik. Poslednji put Srbija i Francuska sastale su se na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada su Terzine izabranice slavile – 3:1. Taj jedan izgubljen set u Ankari je bio dokaz da i protiv rasterećenih rivala ne sme da se dozvoli opuštanje...

"Iskoristićemo ove utakmice u grupi da se što bolje pripremimo za ono najvažnije. Nijedan meč neće biti lak, nije bio ni prvi na kome smo pobedile 3:0, jer svaka ekipa je zasluženo došla do mesta na Evropskom prvenstvu“, poručila je naša najbolja igračica Tijana Bošković i tako pokazala da su svetske šampionke i dvostruke evropske prvakinje uvek na oprezu.

21.00: (9,90) Francuska - Srbija (1,02)

Francusku je u prvom kolu protiv Rusije najbolje predstavila Lusil Žikel, koja je meč završila sa 21 poenom. Bila je najbolji poenter svoje selekcije i na duelu sa Srbijom pre dve godine na EP. Iza nje je sjajna sezona u dresu nepobedivog Koneljana, sa kojim je osvojila Ligu šampiona, Kup i šampionat Italije... Nosi dres sa brojem 11 i na nju bi trebalo da se obrati pažnja.

Jasno je svima da ako naša selekcija igra na prepoznatljivom nivou, teško da u ovoj fazi takmičenja bilo koji pojedinac ili tim može da je ugrozi. Bitno je samo da vladarke Evrope nastave da se nose sa bremenom favorita, kao što su to činile svih prethodnih godina. Ovog puta imaju i dodatni pritisak zbog domaćeg terena. Ali poznajući njih, podrška sa tribina bi trebalo da im predstavlja samo vetar u leđa, a ne opterećenje.

"Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pokazivati sve bolje igre. Veliki je plus što igramo pred našim navijačima. Imali smo malo vremena posle OI, ali dovoljno da odmorimo i koncentrišemo se na ovo što nas čeka. U dobroj smo formi, a biće sve bolje.Sigurno smo jedni od favorita, ali dovoljno smo iskusne da taj pritisak ostavimo sa strane i da ga ne osećamo na terenu. Verujem da će tako biti i tokom celog prvenstva“, zaključila je srednji bloker Milena Rašić.


tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeZoran TerzićTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara