Mirko Đurović (©Starsport)
Mirko Đurović (©Starsport)

Đurović rešetao, Jelić spustio roletnu, Zvezda srušila Kragujevčane i ostala u igri za plej-of

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 19:04

Rukometna Superliga Srbije: Crveno-beli u Šumicama pobedili Radnički sa 29:27 (14:12) i revanširali mu se za poraz u prvom delu sezone

Crveno-beli ostaju u igri za plej-of. Rukometaši Crvene zvezde revanširali su se Radničkom za poraz u prvom delu sezone u Kragujevcu. U 15. kolu Arkus lige, četa Ratka Đurkovića dobila je goste iz Šumadije sa 29:27. Ovim trijumfom Beograđani su ostali na petom mestu, dok je Radnički, drugim vezanim porazom, izgubio šanse da se bori za prva četiri meča.

Tokom svih 60 minuta domaćin je imao prednost. Vratili su se u ekipu Branko Kankaraš i Viktor Matičić koji nisu igrali pre sedam dana u Pančevu. Zvezda je diktirala igru, ali su uporni gosti disali su za vratom domaćinu. U 40. minutu, crveno-beli su imali +5 – 20:15. Blistao je u prvom poluvremenu desni bek Zvezde Miloš Bujišić koji je šutirao 7/7.

Izabrane vesti

U 55. minutu, imao je tim Žikice Milosavljevića šansu da izjednači, ali je odlični čuvar mreže Dimitrije Jelić skinuo zicer Stanisavljeviću, a junak meča Mirko Đurović sa dva gola je rešio pitanje pobednika. Srednji bek Zvezde je postigao pet poslednjih pogodaka za domaćina. Pre toga je dva puta u nizu matirao Kragujevčane levo krilo Viktor Matičić, pa je domaćin uspeo da sačuva prednost i nastavi borbu za doigravanje za šampiona i izlazak u Evropu.

Radnički je tokom većeg dela meča u igri držao sjajni Miloš Barudžić koji je postigao čak 13 pogodaka, od toga pet sa linije sedam metara. U pobedničkom timu igrač utakmice Mirko Đurović zatresao je mrežu Radničkog 11 puta, od toga dva penala. Miloš Bujišić se zaustavio na sedam pogodaka iz prvih 30 minuta, dok je Viktor Matičić pogodio četiri puta, bez promašaja. Kapiten Draško Nenadić i Uroš Kolunždić su postigli po tri gola. Na golu je briljirao Dimitrije Jelić sa 15 uspešnih intervencija.

Kod gostiju, daleko iz Barudžića bili su Miloš Mutavdžić i Stefan Stanojev sa po tri pogotka. Na golu je Ognjen Jovanović zaustavio osam lopti rukometašima Zvezde koji su vredan bod u Pančevu pre sedam dana sada potvrdili pobedom nad direktnim rivalom za plej-of.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE - 15. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kikinda 39:26 (18:12)

Sreda

Dubočica - Dinamo Pančevo 27:25 (15:5)

Subota

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 29:27 (14:12)

Partizan - Jugović 40:31 (19:16)

Proleter - Metaloplastika 28:32 (16:19)

Topličanin - Obilić 29:25 (13:12)

Ponedeljak

20.00: Šamot - Rudar Kostolac



tagovi

RK Crvena zvezdaARKUS ligaRK Radnički KragujevacRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara