Uroš Kojadinović i Viktor Matičić (©srl.rs)
Uroš Kojadinović i Viktor Matičić (©srl.rs)

Večiti derbi na Banjici: Crno-bele muče povrede, Zvezda bez kapitena Nenadića

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.10.23. | 09:44

Rukometna Superliga: Oba tima imaju skroman start sezone. Mladost na iskustvo. Grobari danas (18.30) osmi igrač kluba iz Humske

Nekada je Večiti derbi odlučivao o rukometnoj tituli, ali vremena su se promenila. Vojvodina je suvereni vladar u Srbiji. Partizan je bez trofeja 11 godina, Zvezda je bez titule 15, a i u ovom šampionatu beogradski rivali će teško do borbe za trofeje.

Crno-beli imaju tri pobede i poraz, crveno-beli su startovali trijumfom nad Obilićem, ali su onda usledila tri vezana poraza, od čega dva na svom terenu. Oba tima u lošem raspoloženju dočekuje današnji (18.30, RTS 2, Arena Sport 5) dvoboj na Banjici, ali je to prilika za injekciju samopouzdanja pred nastavak prvenstva.

Izabrane vesti

Klub iz Humske ima najmlađi tim u ligi, još neiskusniji nego prošle sezone. Posle promene u klubu tokom leta, očekivao se jači Partizan, ali i dalje skroman budžet ne dozvoljava da se napadne nešto više, pa su crno-beli prinuđeni da igraju sa klincima, da afirmišu mlade. Iskustvo je adut crveno-belih. Na startu sezone najbolji su krilni igrači Viktor Matičić i Uroš Kolundžić. Partizan muče povrede, pogotovo na bekovskim pozicijama. Od starta sezone ne igraju Veljko Popović i Luka Barjaktarović.

Trener vicešampiona Srbije Đorđe Ćirković je posle poraza od Vojvodine pre osam dana (24:32) zavapio je da su mu potrebna pojačanja. Crno-beli su slabiji nego prošle sezone.

Zvezda godinama tavori i prosečnosti. Nikako da se iskobelja iz finansijskih problema. Ambicije su skromne ove sezone. Posle tri vezana poraza, jasno je da je borba za plej-of teško ostvariva, ostaje bitka za opstanak za nekadašnjeg šampiona (poslednja titula davne 2008. godine).

18.30: (1,07) Partizan (16,0) Crvena zvezda (11,0)

Crveno-beli će na megdan Partizanu bez kapitena Draška Nenadića. Nekadašnji srpski reprezentativac dobio je plavi karton prošle nedelje protiv kragujevačkog Radničkog zbog sukoba sa Milošem Barudžićem i automatski je suspendovan za današnji meč. Biće to veliki hendikep za ionako skromnu bekovsku liniji tima Antona Bukilića.

Prošle nedelje nije bilo zbog povrede u timu Zvezda ni desnog beka Miloš Buijišića, ali se očekuje da će iskusni rukometaš da zauzme mesto u timu.

Crno-beli najveće nade polažu u reprezentativca, jednog od najboljih igrača u Superligi Srbije, Uroša Kojadinovića. Levoruki Subotičanin nosi crno-belu mlađariju. Bekovska linija sa Kojadinovićem, Nemanjom Peštićem i Nikolom Kovačevićem trebalo bi da donesu prevagu u Večitom derbiju. Partizan ima ulogu favorita.

Pred derbi svi prethodni rezultati i bilo kakve kalkulacije padaju u vodu. Nema tu mnogo filozofije – ko bude ušao u meč sa više energije i motiva, on će odneti dva boda. Naravno da je važna taktička priprema, ali želja za pobedom će biti presudna. To je posebna utakmica za svakog od nas i svesni smo da moramo da budemo energičniji, borbeniji i požrtvovaniji nego što smo bili protiv Vojvodine.Radujem se ovom susretu. Naravno da želimo da pobedimo, ali ne osećam nikakav pritisak, već jedva čekam da izađem na teren i uživam u najatraktivnijoj utakmici sezone”, rekao je Kojadinović.

Desni bek vicešampiona veruje u podršku sa tribina.

"Uz naše navijača na Banjici, ali i širom Srbije, smo ostvarili neke velike, možda neočekivane pobede. Nadam se da će i danas doći u što većem broju, da osete koliko nam znači njihova podrška, a mi ćemo im uzvratiti na najbolji mogući način. Neka dođe svaki navijač koji želi da uživa i vidi kako izgleda kada se stvarno boriš za dres koji voliš i nosiš“, poručio je reprezentativac Srbije.

18.00: (3,15) Radnički Kragujevac (8,50) Dinamo Pančevo (1,50)

Partizan je na Banjici dobio poslednja četii duela sa Zvezdom. Crveno-beli nisu slavili u hramu srpskog rukometa već šest godina. Prošle sezone su domaćini pobedili u Večitiom derbijima. Crno-beli su u prvom delu prvenstva pregazili tada četu Ratka Đurkovića sa 35:28 (na poluvremenu bilo +10), dok su crveno-beli u Šumicama iznenadili klub iz Humske koji je tad bio u naletu, savladali su ljutog rivala lako sa 29:25.

Cena ulaza za današnju utakmicu je 200 dinara, a blagajne će biti otvorene od 11 časova.

Osim RTS 2 i Arene Sport 5, duel Zvezde i Partizana, kao i preostala četiri meča petog kola šampionata Srbije može te da gledate na youtube.com kanalu SRL-a (srl.rs).

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

RUKOMETNA SUPERLIGA – 5. KOLO

Petak

Ub – Vojvodina 24:36 (13:18)

Subota

18.00: (1,60) Proleter (8,00) Vranje (2,55)

18.00: (3,15) Radnički Kragujevac (8,50) Dinamo Pančevo (1,50)

18.30: (1,07) Partizan (16,0) Crvena zvezda (11,0)

18.30: (1,03) Metaloplastika (20,0) Obilić (16,0)

19.00: (1,05) Dubočica (18,0) Jugović (13,0)



tagovi

Rukometna superligaRK PartizanRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara