Stefan Dodić (©Starsport)
Stefan Dodić (©Starsport)

Veliki dobitak za srpski rukomet: Stefan Dodić opet na terenu

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.02.24. | 08:08

„Hvala bogu, sve je u redu, povreda je sanirana. Već sam odigrao turnir u Vrbasu i bilo je sve kako treba i nadam se da će tako i ostati. Željno iščekujem debi u zvaničnim utakmicama za Vojvodinu“, rekao je Dodić za Mozzart Sport

Konačno, Stefan Dodić je zdrav. Biser srpskog rukometa, MVP juniorskog Evropskog prvenstva 2022. godine u Portugaliji, imao je mnogo malera u prethodnih godinu dana.

Prošlog januara debitovao je za Orlove na velikom takmičenju, Svetskom prvenstvu u Katovicama, nagovestio je raskošni talenat, pokazao da bi mogao da bude vođa selekcije u narednoj deceniji. Letos ga nije bilo na juniorskog SP u Atini i Berlinu zbog povrede patelarnog ligamenta kolena.

Izabrane vesti

Imao je problema i sa klubom. Posle prelaska iz Zagreba u Celje, u redovima slovenačkog šampiona nisu imali strpljenja za mladog Vranjanca, došlo je brzo do raskida saradnje, a sredinom oktobra je stigao u Vojvodinu.

Ispunila se velika želja uprave Novosađana i trenera Borisa Rojevića da dovedu na Slanu baru jednog od najtalentovanijeg srednjeg beka na svetu, momka koji ima samo 20 godina, a već sada nekoliko godina seniorskog rukometa, prvo u Makedoniji, u Metalurgu, Ohridu i Vardaru. Prošle sezone igrao je sa Zagrebom Ligu šampiona, ovu je počeo u Celju, a sada će biti uzdanica desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Imali su strpljenja u redovima Lala, čekali su dva i po meseca da se Dodić oporavi, zaleči koleno. Nije ga bilo u crveno-belom dresu u nedelju u meču Superkupa Srbije protiv pančevačkog Dinama (pobeda sa 32:22), ali ne zbog povrede već zbog administrativnih razloga. Nije bio registrovan za Vojvodinu, ali je papiriologija završena i Dodić će debitovati konačno za Vošu u zvaničnim utakmicama danas u Šumicama (17.00) protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Kao i Petar Đorđić, saigrač iz reprezentacije, i Dodić će imati debi za neki srpski klub. Kao klinac je putovao iz rodnog Vranja za Skoplje, u Makedoniji je rukometno stasao, a sada će se i njemu ispuniti velika želja, da zaigra u Srbiji.

Svi verujemo da su su maleri prošlost, da će talentovani organizator igre da potvrdi klasu i da će uskoro da bude stub Vojvodine.

„Hvala Bogu, sve je u redu, povreda je sanirana. Već sam odigrao turnir u Vrbasu i bilo je sve kako treba i nadam se da će tako da ostane. Željno iščekujem debi u zvaničnim utakmicama za Vojvodinu“, rekao je Dodić za Mozzart Sport.

Oni koji su gledali utakmice u Vrbasu pre desetak dana kažu da ste odigrali odlično.

Zaigrao sam posle dva i po meseca pauze. Bio sam željan terena, lopte, igre... Bila je teška rehabilitacija jer mi je mišić bio slab zbog upale kolena. Trenirao sam jako, pripremao se za povratak na teren. Mislim da najzad ulazim 100 odsto“.

20.30: (1,95) Kil (8,00) Magdeburg (2,15)

Nema više bola?

„Nekada se desi posle jačih treninga da osetim bol, ali posle terapija se sve to smiri, pa mogu da odradim sledeći trening na istom nivou“.

Petar Đorđić i vi ste došli u „skockanu“ ekipu koja je navikla da pobeđuje. Od vas se očekuje da dignete Vošu na viši nivo?

Došao sam u klub u kome se zna kako se nosi s pritiskom, da se uvek ide na pobede. Imamo kvalitetnu ekipu. Najbitnije da budemo šampioni Srbije, da obezbedimo Evropu i sledeće godine, da bismo imali što više jakih međunarodnih utakmica“.

Već za šest dana nastavak Lige Evrope, duel u gostima sa švajcarskim Kadetenom iz Šafhauzena. Da li je taj meč u mislima?

„Spremamo se za to još od sredinom januara. Ne potcenjumo nikog ni u domaćim takmičenjima. Imali smo Superkup Srbije protiv Dinama, sada sledi Zvezda, u subotu Partizan. Zasad je fokus na tim mečevima, ali jeste Liga Evrope izazov. Verujem da ćemo sa ove tri utakmice da uhvatimo formu pred gostovanje u Švajcarsku“.

Milan Milić nije igrao u odbrani dok nije stigao u Vojvodinu. Da li možemo da očekujemo i Stefana Dodića u defanzivi?

„Pričao sam sa trenerom Rojevićem. Plan je da nekada ostanem i u odbrani zbog polukontre, ali da vidimo kakva će biti situacija kad se vratim na teren, koliko ću moći da izdržim tempo. Imam želju da igram i u odbrani“.

Nije vas bilo u Minhenu na Evropskom prvenstvu zbog povrede. Kako gledate na taj neuspeh reprezentacije?

„Teže je napravno da se gleda sa strane. Jednostavno, nije nas išlo ovo prvenstvo, ali moramo da gledamo samo napred. Najvažnije je da ne propuštamo više velika takmičenja“, zaključio je Dodić.

KUP SRBIJE

MUŠKARCI - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

17.00: Crvena zvezda – Vojvodina

18.00: Dubočica – Dinamo Pančevo

18.30: Obilić – Metaloplastika

19.00: Radnički Kragujevac – Partizan

ŽENE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

19.00: Jagodina – Crvena zvezda

20.00: Mladost Nova Pazova – Železničar Inđija


tagovi

Stefan DodićRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara