Hulio Džons (©AFP)
Hulio Džons (©AFP)

Veliki Hulio Džons stigao kod Brejdija u Tampu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 08:19

Legendarni kvoterbek i Bakanirsi dobili iskusnog risivera koji će upotpuniti hvatački tandem sa Majkom Evanson i Krisom Gadvinom

Tampa Bej Bakanirsi su prošle sezone izgubuli titulu od Los Anđeles Remsa, ali opet pucaju na trofej Vinsa Lombardija. Na Floridu je stigao jedan od najboljih risivera u protekloj deceniji, Hulio Džons, koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

Iako nije više onaj stari, sa 1.500 jardi u nogama i 10+ tačdauna u sezoni, nema sumnje da će iskusni hvatač imati značajnu ulogu u sistema Toma Brejdija. Upotpuniće sjajni korpus risivera u kome su staroresedeoci, Kris Gadvin i Majk Evans. Prošle sezone treća hvatačka zvezda bio je problematični Antonio Braun.

Izabrane vesti

Hulio će verovatno u poslednjoj sezoni u karijeri probati da stigne do titule koja mu je pre pet godina izmakla u čuvenom Superboulu, kada je Brejdi sa Nju Inglandom, za četvrtinu i po nadoknadio – 25 (3:28). Prošlu sezonu je proveo u Tenesi Tajtansima, ali nije oduševio u Nešvilu. Imao je i probleme sa povredama koje ga hronično prate poslednjih sezona.

Spekulisalo se mesecima da bi mogao da ode u Indijanapolis Koltse kod Meta Rajana, sa kojim je igrao deceniju u Atlanti, ali je odlučio da se preseli u Tampu i pokuša da se domogne najvećeg trofeja u američkom sportu. Mediji “preko bare” pisali su da ga je hteo i Grin Bej.

Pre Džonsa, Tampa je dovela iskusnog tajt enda Kajla Rudolfa koji će naredne sezone, koja počinje početkom septembra, zameniti Roba Gronkovskog koji je odlučio prošlog meseca da okači kopačke o klin.

Od pojačanja Tampe ove godine tu je i defanzivni tekl Akim Hiks koji stiže umesto Ndamukong Sua. Većina igrača iz prošle sezone je tu, pa se očekuje da Tampa, uz branioca titule Los Anđeles Remse i Grin Bej Pekerse sa Eronom Rodžersom, bude opet najozbiljniji kandidat iz NFC-a za plasman u Superboul.


tagovi

NFLNFL ligaTampa Bej BakanirsHulio Džons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara