Još jedan korak do titule za rukometaše Vojvodine (©srl.rs)
Još jedan korak do titule za rukometaše Vojvodine (©srl.rs)

Voša hladi šampanjac, “Zorka” ove sezone neosvojiva tvrđava

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 08:09

Danas bismo mogli da dobijemo novog-starog šampiona Srbije. Novosađani večeras (19.00, RTS 2, Arena Sport 5) imaju prvu meč loptu u Šapcu protiv Metaloplastike

Pre šest dana Vojvodina je ponizila Metaloplastiku. Četa Borisa Rojevića je slavila sa 38:23, povela sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa Super rukometne lige Srbije, pa večeras (19.00, RTS 2, Arena Sport 5) u dvorani Zorka u Šapcu protiv Metaloplastike Lale imaju prvu meč loptu za 11. vezanu krunu, a 12. u istoriji kluba.

Novosađani su odigrali kao u transu ceo meč, granitnom odbranom i sjajnim napadom očitali lekciju indisponiranoj ekipi Vladana Matića. Metaloplastika se bori da izbori majstoricu. Prednost dvostrukog šampiona Evrope je domaći teren. U prvenstvu Zorka je ove sezone neosvojiva tvrđava. Šapčani čekaju 36 godina na titulu. Nije bilo pobednika u poslednjem duelu oviih ekipa kada su se sastali u gradu na Savi - 29:29.

Izabrane vesti

Voša je imala problem pred ovaj finalni obračun. Posle gubitka Kupa Srbije, mučili su se crveno-beli sa Dinamom u polufinalu. Kada je bilo najpotrebnije, šampion je odigrao šampionski. Ono što može da raduje Rojevića je dobra forma Jovice Nikolća koji se vraća u ritam posle 10 meseci pauze. Fran Lučin je na golu iskoristio slabiji dan Andreja Trnavca pre šest dana da se nametne i pokaže da bi mogao da bude prevaga i u Šapcu.

19.00: (4,90) Metaloplastika (10,0) Vojvodina (1,25)

Lale pre šest dana nisu mogle da računaju na reprezentativca, pivotmena Luku Rogana i levo krilo Bojana Rađenovića. Očekuje se i veći doprinos bekova, Petra Đorđića i Boris Puhovskog, kao i Tunišanina Mohameda Aziza Aidija. Nemanja Ratković i Živan Pešić su na crti nadomestili odsustvo mlagog Rogana, prvog pivotmena srpskog šampiona.

Šapčani su svesni da su doživeli brodolom u Novom Sadu i sada će imati veliki motiv da sruše najbolji tim u Srbiji. Dvorana će da bude ispunjena do poslednjeg mesta, očekuje se više od 2.000 gledalaca. Partizan je pao u majstorici polufnala, kada je šabački hram rukometa bio pun kao nikada u prethodnih pet-šest godina. I sada se očekuje velika podrška za tim Vladana Matića.

Škripalo je na desnoj strani napada, Vojislav Brajović je imao šest promašaja, bez gola na Slanoj bari. Nije išlo ni desno krilo Meteju Dodića, stao je u nastavku i čuvar mreže Darko Arsić. Jedino su Milan Jovanović i Milan Dakić u prvom i Domagoj Alilović u nastavku pružali kakav-takav otpor šampionu.

Oba tima očekuju rekonstrukcija na leto. Mnogo igrača iz oba tima neće biti deo Novosađana i Šapčana naredne sezone. Metaloplastiku napuštaju sigurno trener Vladan Matić i desni bek Vojislav Brajović koji se sele u komšiluk, u Čurgo, dok izvesno ni Milana Jovanovića neće biti naredne sezone u plavom dresu.

Lale ostaju sigurno bez četvorice igrača, sva tri pivotmena – Luke Rogana (Lajpcig), Živana Pešića (Ohrid) i Nemanje Ratkovića (Partizan), dok se desno krilo Darko Milenković seli u nemačkog četvrtoligaša Lokomotivu iz Pirne gde je trener Srbin Dušan Milićević. Pojačanje za narednu sezonu zasad su pivotmen Branko Predović (Gorenje Velenje) i brazilski reprezentativac, srednji bek Žaoa Pedro da Silva (ĆSM Bukurešt).

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – FINALE PLEJ-OFA (DRUGA UTAKMICA)

Nedelja

19.00: (4,90) Metaloplastika (10,0) Vojvodina (1,25)

***igra se na dve dobijene



tagovi

RK VojvodinaMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara