Jovana Preković (©MN Press)
Jovana Preković (©MN Press)

Zlatan doček za Jovanu Preković: Vaterpolisti se poklonili šampionki uz pesmu i aplauze

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 10:23

Karatistkinja iz Aranđelovca dočekana kako i dolikuje osvajačici olimpijskog zlata

Nacija se poklonila neponovljivim vaterpolistima na aerodromu "Nikola Tesla" gde su suze, smeh, radost i tuga obuzeli apsolutne olimpijske vladare, ali ubrzo je upriličen doček i za zlatnu Jovanu Preković!

Karatistkinja iz Aranđelovca dočekana kako i dolikuje osvajačici olimpijskog zlata - uz aplauz, pesmu i duboki naklon vaterpolista koji su takođe pozdravili svoju sunarodnicu i poželeli joj da i u narednim godinama nastavi svoj zvezdani uzlet. Dok se na izlaznim vratima aerodroma pevalo vaterpolistima, začulo se i gromoglasno: "Uzela si zlato, Jovana", na šta je ona igrala i skakala od radosti.

Izabrane vesti

Osvajačica zlatne olimpijske medalje potom se obratila naciji na konferenciji za medije.

"Pre nego što sam krenula u Japan, rekla sam da sam samo došla da se takmičim. Ali kada sam videla organizaciju u Tokiju, promenili su mi se utisci i ambicije. Bila sam prepuna pozitivne energije, koja mi je na kraju pomogla da izdržim taj 6. avgust i popnem se na krov Olimpijskih igara", rekla je Jovana Preković.

Njen dugogodišnji trener Roksanda Atanasov je kratko poručila da ne može da bude ponosnija posle svega što se desilo u Tokiju. 

"S Jovanom sam od njene četvrte godine i za nas je ovo poseban trenutak, posebna priča. Izgradile smo jedna drugu, ja nju kao takmičara, ona mene kao trenera. Drago mi je da smo iskoristile priliku da ostvarimo ovakav rezultat na prvim Olimpijskim igrama".

Nažalost, Jovana Preković neće imati mogućnost da brani olimpijsko zlato na Igrama u Parizu 2024. godine, pošto je odlučeno da se karate izbaci iz programa, dok će mesta biti za - brejkdens...

Podsetimo, svečani doček osvajača olimpijskih medalja biće održan u utorak od 21 čas na platou ispred Skupštine Beograda.



tagovi

karatejovana prekovićOlimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara