Karlos Alkaraz i Novak Đoković (©Reuters)
Karlos Alkaraz i Novak Đoković (©Reuters)

Alkaras: Želim da igram protiv Novaka Đokovića kada bude na 100 odsto

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 13:41

Mlađani Španac se slaže da je Srbin najbolji igrač sveta, a u međuvremenu u četvrtak u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu bije bitku sa Tejlorom Fricom za plasman u polufinale ATP turnira u Majamiju

Vodeći svetski teniser krči put ka odbrani pehara u Majamiju. Karlos Alkaras u četvrtak u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu bije bitku sa Tejlorom Fricom za plasman u polufinale turnira koji je osvojio prošle godine. Posao je mlađanom Špancu na Floridi olakšan neigranjem Novaka Đokovića, koji je sprečen da učestvuje zato što nije vakcinisan protiv virusa COVID-19, a toga je svestan i Alkaras.

Srbin je u februaru u intervjuu za The National rekao da je i dalje najbolji na planeti kada je 100 odsto spreman. Alkaras deli ovo mišljenje.

Izabrane vesti

"Moram da igram protiv Novaka kada je 100 odsto. Rekao bih da je u Madridu igrao jako dobro. Tako da je bilo blizu. Ali slažem se sa njim. Kada je 100 odsto, verovatno je najbolji igrač sveta. Novakov nivo, na primer, u Australiji je bio neverovatan, zaista veoma visok", prokomentarisao je Španac posle pobede nad Tomijem Polom na Masters turniru u Majamiju.

Najmlađi igrač koji je postao svetski broj jedan u Open eri jednom je igrao sa Novakom Đokovićem, nadmašivši ga na putu do trijumfa na Mastersu u Madridu prošle godine. Uspeh tinejdžera u španskoj prestonici doneo mu je petu ATP krunu i drugu Masters 1000. Ranije u martu, osvojio je treću titulu na Masters 1000 u Indijan Velsu i vratio se na vrh svetske rang-liste.


02.35: (1,27) Alkaraz - Fric (3,40)

Alkaras će pokušati da osvoji dve masters titule u Indijan Velsu i Majamiju.


"Pokušavam da ne razmišljam o tome. Znate, to je nešto što zaista želim. Želim da budem jedan od retkih igrača koji će osvojiti oba turnira u jednoj sezoni. Tako da bi bilo sjajno da to postignem", rekao je Alkaras.

Karlos je u četvrtom kolu Mastersa u Majamiju nadigrao Tomija Pola u dva seta (6:4, 6:4). U meču protiv američkog tenisera, Alkaras je iskoristio dve brejk lopte i nije izgubio nijedan gem na svoj servis. Ranije na turniru španski teniser je u dva seta nadigrao i Dušana Lajovića i Fakunda Banjisa.

S druge strane, Fric je u četvrtom kolu Mastersa ostvario pobedu u dva seta nad Holgerom Runom (6:3, 6:4). Tejlor je u duelu protiv danskog tenisera zabeležio osam asova, valorizovao tri brejk lopte i izgubio jedan gem na svoj servis. Američki teniser je ranije prošao Denisa Šapovalova i Emilija Navua. Fric će prvi put u karijeri da igra u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju.

ATP MAJAMI - ČETVRTFINALE

Sreda

21.05: (1,15) Siner - Rusuvori (4,70)

Četvrtak

02.35: (1,27) Alkaraz - Fric (3,40)

16.00: (1,33) Hačanov - Čerundolo (3,00)

16.00: (1,05) Medvedev - Jubenks (7,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ATP MajamiATP masters Majamimasters majamiKarlos AlkarasTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara