Marin Čilić (©Reuters)
Marin Čilić (©Reuters)

ATP KVINS: Čilić na travi kao riba u vodi

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 10:07

Hrvatski teniser prošle nedelje osvojio turnir u Štutgatu, a na ovoj podlozi dobro gura i u Londonu

Uporedo sa Haleom, teniseri igraju i u Kvinsu, tradicionalnom turniru u Londonu, koji je pripremni za Vimbldon. Škot Endi Mari u četvrtak je glatko poražen od Italijana Beretinija, dok je u osmini finala stao i srpski veteran Viktor Troicki.

Danas su na programu četvrtfinalni mečevi. Iskusni Hrvat Marin Čilić ne može da se pohvali dobrom sezonom, ali sada ide onaj deo godine kada je šampion US Opena iz 2014. godine kao riba u vodi. Teniser rođen u Međugorju brusi formu pred Vimbldon na kome je bio finalista pre četiri godine.

Izabrane vesti

12.05: (1,85) Čilić - De Minaur (1,85)

Čilić je prošle nedelje slavio u Štutgartu, a i u Kvinsu je dobio Ofnera i Fonjinija. Trenutno tek 38. teniser sveta danas (13.00) će imati najtežeg rivala do sad na Kvinsu, Australijanca Aleksa de Minaura koji je u prethodnim rundama elimnisao Milmana i našeg Lasla Đerea. Trenutno je 22. na ATP listi. Hrvat je dobio Ozija pre tri godine na US Openu u šesnaestini finala sa 3.2 u setovima. Taj meč trajao je više od četiri seta. Uspeo je tada Čilić da se vrati posle 0:2 u setovima.

13.30: (1,35) Beretini - Evans (2,90)

Italijan Beretini nije stručnjak za travu, ali je lagano slavio protiv nekada prvog tenisera sveta Endija Marija. Škot je osvojio samo šest gemova. Rival devetom teniseru sveta biće domaći teniser Danijel Evans. Obojica su do čertvrtfinala stigla bez izgubljenog seta. Italijan je u Top 10 na ATP listi (trenutno deveti), dok je Britanac na 25. poziciji.

16.20: (1,40) Šapovalov - Tiafo (2,70)

Frensis Tiafo je u četvrtak eliminisao našeg Viktora Troickog, ali će sada imati težak zadatak protiv godinu dana starijeg Kanađanina Denisa Šapovalova. Obojici mladih tenisera stručnjaci su davali velike šanse za vrh. Šapovalov je bolji, na 14. mestu ATP liste, dok se Amerikanac ne razvija brzinom da bi mogao da ugrozi one najbolje. Biće ovo njhov četvrti međusobni meč, a Kanađanin vodi sa 3:1. Poslednji put su odigrali duel pre dve godine na mastersu u Šangaju kada je Šapovalov rivalu prepustio samo šest gemova.

Pogledajte novu epizodu podkasta u kojoj je gost bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Rade Bogdanović...


tagovi

TenisATP KvinsDenis ŠapovalovMarin Čilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara