Novak Đoković (©MN Press)
Novak Đoković (©MN Press)

Beograd open: Gaučos izaziva Đokovića, Lajović nikada nije poražen od Martina

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 09:21

Danas na Dorćolu mečevi četvrtfinala turnira iz serije 250 u prestonici naše zemlje. Dvojica Srba favoriti za prolazak u polufinale

Najbolji teniser planete Novak Đoković nije uspeo da osvoji Serbia Open početkom meseca, ali novu šansu za napad na trofej u rodnom gradu ima ove nedelje. U osmini finala naš as se mučio sa malo poznatim Nemcem Matsom Moraingom - 2:0 (6:2, 7:6), a današnji (14.00) rival u četvrtfinalu na Dorćolu je iskusni Argentinac Federiko Korija.

Gaučos je do plasmana među najbojih osam u glavnom gradu Srbije stigao posle pobeda nad Topom u tri i Kuevasom u dva seta. Trenutno je na 96. mestu ATP liste. Đoković nikada nije igrao s Korijom, ali ne bi trebalo da ima problema protiv 29-godišnjeg tenisera sveta.

Izabrane vesti

Novaku će mečevi u Beogradu biti poslednja priprema pred Rolan Garos i napad na drugu tiulu na grend slem turniru na kome već deceniju i po dominira Rafael Nadal. Srbin je pre desetak dana pružio žestok otpor Špncu na šljaci u finalu mastersa u Rimu.

14.00: (1,01) Đoković - Korija (20,0)

Drugi srpski teniser koji se plasirao u četvrtfinale Beograd opena, Dušan Lajović, igraće treći meč dana (ne pre 15.30) sa Andrejem Martinom iz Slovačke koji se nalazi na 119. mestu ATP liste. Lajović je do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta posle trijumfa nad Berankisom i Šardijem, dok je Martin oba puta morao da igra tri seta protiv O'Konela i Basilašvilija.

Lajović se dva puta sastao sa Slovakom i oba puta slavio, ali poslednji meč su odigrali pre osam godina na čelendžeru u San Marinu. Tada je srpki teniser dobio posle tri seta, a meč je trajao skoro tri sata.

15.30: (1,33) Lajović - Martin (3,00)

Četvrtfinalne parove danas (12.00) otvaraju Slovak Molkan i španski veteran Fernando Verdasko, a poslednji meč u četvrtak je duel Delbonisa iz Argentine i Karbaljes Baena. Španac je u osmini finala eliminisao favorizovanog Gaela Monfisa iz Francuske.

17.00: (1,45) Delbonis - Karbaljes Baena (2,55)

Pobednik ovog turnira osvojiće 250 bodova na ATP listi. Završnica Beograd opena odigraće se uz prisustvo gledalaca. Broj mesta će biti ograničen na 30 odsto kapaciteta terena Teniskog centra Novak, uz poštovanje svih epidemioloških mera kao što su obavezna distanca i nošenje maske sve vreme boravka u kompleksu


tagovi

Serbia OpenNovak ĐokovićDušan LajovićATP Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara