Ešli Barti i Karolina Pliškova (©Reuters)
Ešli Barti i Karolina Pliškova (©Reuters)

Češki začarani krug: Finala se nižu, ali ne i titule na slemovima

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 12:32

Za Ešli barti su finala sa Čehinjama prava poslastica i prečica do trofeja

Nigde nije bilo Čehinja u završnici grend slemova, mogla je Češka da se podiči grend slem šampionkom Janom Novotnom s kraja prošlog veka. Sećanje na Janinu titulu na Vimbldonu počelo je da bledi i kada su svi otpisali Čehinje, u prvi plan je iskočila Petra Kvitova.

Nastupila je poplava čeških teniserki koje su zaigrale u finalima neka od četiri najprestižnija turnira belog sporta, a Karolina Pliškova je propustila priliku da zatvori desetogodišnji krug. Prekinula je Petra Kvitova na Vimbldonu 2011. godine post Čehinja, podigla je prvi od dva grend slem trofeja – oba na Vimbldonu.

Izabrane vesti

Čekala je Češka 13 godina da dobije finalistkinju u grend slem finalu, a kada je barijera probijena, finala su počela da se nižu. Ali, ne i titule. Petra Kvitova je dva puta bila najbolja na Vimbldonu (ušla je i u finale Australijan opena, gde joj je Naomi Osaka uručila „tanjir“), a jedino je još Barbori Krejčikovoj pošlo za rukom da se upiše u istoriju.

Krejčikova je ove godine na Rolan Garosu objedinima titule u konkurenciji parova, sa sunarodnicom Katarinom Sinjakovom, i singlu, koja joj je za razliku od dubl konkurencije bila prva u karijeri. U međuvremenu su do poslednje stepenice stizale Lusi Šafarova, Marketa Vondrušova i Karolina Pliškova.

Pored Vimbldona, Karolina Pliškova je igrala finale US opena, a Ešli Barti nije mogla da dobije poželjniju protivnicu u finalu. Ne zbog kvaliteta Karoline Pliškove, već iz razloga što je na duel sa Čehinjom u finalu grend slema vežu lepe uspomene. Ešli Barti je pre dve godine u finalu Rolan Garosa uzela meru Marketi Vondrušovoj. Australijanka je znatno lakše tada osvojila titulu, nego na Vimbldonu protiv Pliškove (6:3, 6:7, 6:3).

Ako bi se Ešli Barti pitala sa kim bi igrala za naredni veliki trofej, nema sumnje da bi izabrala teniserku iz Češke. Tada joj je uspeh zagarantovan.



tagovi

Ešli BartiKarolina PliškovaWTAVimbldongrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara