Foto: Reuters
Foto: Reuters

Endi Mari slavio na domaćem tlu posle više od 1000 dana: Koliko može Britanac na Vimbldonu?

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.06.21. | 18:28

Bio je bolji od Benoe Pera u dva seta

Endi Mari je poslednji put na travnatoj površini igrao pre više od tri godine. Sada se vratio na podlogu koju jako dobro poznaje. Britanac je 124. na ATP listi, a nije pokazao da je zarđao i slavio je protiv Benoe Pera sa 6:3, 6:2. Dakle, sve je bilo gotovo u dva seta u Londonu na terenima Kvins Kluba.

S obzirom na to da je čekao 1084 dana da učini ovako nešto, dobro je delovao Mari, posebno jer je za protivnika imao nepredvidljivog Francuza.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da ga tek čeka težak posao - Mateo Beretini. Možda i pravi pokazatelj u kakvoj formi Mari ide na Vimbldon gde želi da napravi čudo.

Mari je suštinski izašao na teren da vidi kako će se osećati, da li će telo da izdrži sve napore tenisa na najvišem nivou.

Ipak, videlo se da mu prija igra na travi, njegovoj podlozi, pa je zahvaljujući talentu nadigrao Pera. Videćemo koliko će Mari moći da uradi na predstojećem Vimbldonu.

S obzirom da se i Rodžer Federer oštri za taj turnir, te da će Novak Đoković biti u Engleskoj, možda i Rafael Nadal, moguće je da će se „okupiti društvo staro“.

Da vidimo ko je najbolji...


tagovi

Endi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara